6 solutii de depozitare pentru baile mici

Amenajarea unei bai mici sau de dimensiuni medii este limitata, pentru ca pe langa elementele principale: cada, vasul de toaleta si lavoarul,sunt necesare si cateva dulapuri care sa fie si practice pentru nevoile fiecaruia dintre noi. Exista 2 abordari in ceea ce priveste amenajarea baii: la vedere si incapsularea.

Deschide Galeria

Pentru adeptii curentului la vedere exista suficiente posibilitati astfel incat imaginea de ansamblu sa nu fie foarte incarcata.

Pe usa baii se pot asambla 3 sau chiar 4 suporturi – agatatoare care se folosesc pentru prosoape. Acest lucru ofera organizare, dar si acces permanent, prosoapele fiind printre cele mai folosite si cele mai rulate obiecte din baie.

Tot la vedere, pe o banda de lemn se pot lipi borcane de aceeasi marime. Acestea pot fi folosite in scopuri diferite, pentru betisoarele igienice, pentru recipientele cu oja, pentru periutele de dinti sau pensulele de farduri.

Pentru a da un aspect mult mai delicat si sofisticat baii, se introduc suporturi pentru parfumuri si alte cosmetice. Suporturile pot fi si din plastic, dar aspectul sofisticat este obtinut folosind metalul.

Pastrand aceeasi tema pot fi aduse in baie boluri de sticla umplute cu cafea sau cu scoici (bine spalate si dezinfectate) in care sa asaza ustensilele necesare pentru farduri sau periile de par.

Pentru mai multa siguranta, si poate atunci cand exista si copii in casa, trebuie gasite solutii pentru a ascunde obiectele din baie. Adeptii acestui curent sunt cei care prefera incapsularea. Urmand aceasta idee de a proteja vizual, se aleg variantele prin care sunt ascunse feonul, periile, fardurile, solutiile de curatat etc. Se foloseste partea interioara a usilor de la dulap pentru a aranja cele necesare si a le etala in voie. Se agata sau se lipesc suporturi de preferat de plastic astfel incat greutatea sa nu fie foarte mare si sa fie sustinuta de balamalele dulapurilor. Solutia ajuta la organizarea fardurilor, obiectelor de styling, aparatelor pentru coafarea parului si chiar si a produselor de curatat.

Pentru a face trecerea intre sistemul la vedere si cel incapsulat se apeleaza la cosulete pentru depozitare. Pe un suport de metal sunt aranjate cosulete – sertare unde sunt depozitate de la prosoape pana la farduri. Suportul sau rafturile pot lua forme si marimi diferite, ele pot fi dispuse atat pe orizontala, cat si pe verticala.

Acestea sunt cateva lucruri creative care pot fi realizate cu putina imaginatie. Este important sa nu se faca rabat de la calitate si sa se foloseasca materiale care nu se deterioreaza usor in mediul umed al baii. Metalul, inoxul, sticla, chiar si anumite tipuri de plastic pot fi folosite cu succes. In galerie ti-am pregatit modele si idei din care te poti inspira pentru o depozitare eficienta.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole