6 soluții naturale și eficiente de curățare a mobilierului din MDF

Mobilierul din MDF este o alegere populară datorită aspectului său elegant și prețului accesibil. Cu toate acestea, necesită o îngrijire specială pentru a-și menține aspectul optim.

Iată 6 soluții naturale și eficiente de curățare a mobilierului din MDF:

Oțet alb:

Diluați o parte de oțet alb cu două părți de apă într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați soluția pe o cârpă moale din microfibră. Ștergeți ușor suprafața mobilierului, având grijă să nu o frecați prea tare. Uscați cu o cârpă curată din microfibră.

 Bicarbonat de sodiu:

Amestecați bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă. Aplicați pasta pe zonele pătate sau murdare ale mobilierului. Lăsați pasta să acționeze timp de 10-15 minute. Ștergeți cu o cârpă moale și umedă. Clătiți cu apă curată și uscați cu o cârpă din microfibră.

Ulei de măsline:

Înmuiați o cârpă moale din microfibră în ulei de măsline. Ștergeți ușor suprafața mobilierului pentru a-i reda strălucirea. Lustruiți cu o cârpă curată din microfibră.

Săpun lichid:

Adăugați o picătură de săpun lichid la o cană de apă caldă. Amestecați bine pentru a forma o spumă ușoară. Înmuiați o cârpă moale din microfibră în soluția de apă cu săpun. Strângeți bine cârpa pentru a îndepărta excesul de apă. Ștergeți ușor suprafața mobilierului. Clătiți cu apă curată și uscați cu o cârpă din microfibră.

 Lămâie:

Tăiați o lămâie în două. Frecați ușor suprafața mobilierului cu jumătatea de lămâie. Lăsați sucul de lămâie să acționeze timp de 5 minute. Ștergeți cu o cârpă moale și umedă. Clătiți cu apă curată și uscați cu o cârpă din microfibră.

Oțet alb și ulei de măsline:

Amestecați părți egale de oțet alb și ulei de măsline într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați soluția pe o cârpă moale din microfibră. Ștergeți ușor suprafața mobilierului pentru a-i reda strălucirea și a-l proteja de zgârieturi. Lustruiți cu o cârpă curată din microfibră.

Sfaturi suplimentare:

Evitați agenții de curățare chimici duri, întrucât aceștia pot deteriora suprafața mobilierului din MDF. Nu folosiți bureți abrazivi, deoarece aceștia pot zgâria mobilierul. Testați soluția de curățare pe o zonă mică și ascunsă a mobilierului înainte de a o aplica pe o suprafață mai mare. Ștergeți imediat orice vărsare pentru a preveni pătarea mobilierului.

Urmând aceste sfaturi simple, vă puteți menține mobilierul din MDF curat, strălucitor și ca nou pentru mulți ani de acum încolo.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole