fbpx

6 trucuri pentru un somn linistit

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Te trezești abia după ce ai apăsat de trei ori butonul de snooze? Bei cinci cafele pe zi și tot ți-e somn? Dacă răspunzi afirmativ la aceste întrebări, atunci, cu siguranță, nu dormi bine. Îți împărtășim, însă, șase trucuri utile care te vor ajuta să ai un somn liniștit (și da, mirosul camerei în care dormi e un factor important în ecuație!).

Deschide Galeria

Indiferent de vârstă, un somn liniştit nu e la îndemâna oricui. Iar calitatea somnului este influenţată de stilul de viaţă, de alimentaţie, de funcţionarea sistemului nervos, de medicaţie, de mediul în care te odihneşti. Cu alte cuvinte, cina, agitația de peste zi, stresul de la birou, dar și modul în care arată sau miroase dormitorul au rolul lor important în liniștea între așternuturi. Ce poți face să ai un somn liniștit?

1. Încearcă să mergi la culcare aproximativ la aceeași oră, în fiecare seară. Și asta e valabil și pentru acele zile în care știi că trebuie să te trezești și mai de dimineață decât de obicei. Stresat de întâlnirile matinale, organismul tău e în alertă și nu poți adormi, chiar dacă, în teorie, tu te strecori ceva mai devreme sub pătură.

 

2. Ai grijă la alimentație și la „stimulentele” de la cină. Nu bea cafea dacă știi că nu mai poți dormi după, nu consuma prea mult vin și nu fuma – toate acestea sunt stimulente care te fac să fii agitat și nu te lasă să dormi. Dacă nu fumezi, nu te apuca. Dacă fumezi, lasă-te. Sau caută o alternativă fără fum și… unsmoke your house (vezi mai multe pe www.unsmoke.ro).

 

3. Aerisește camera în care dormi în fiecare seară, măcar 15 minute, indiferent de temperatura de afară. E important să nu fumezi în camera în care dormi (și nu-ți lăsa nici partenerul/a sau prietenii să o facă!). Dacă, totuși, petrecerea s-a încins și fumul a ajuns în cameră, îți dăm câteva sfaturi practice care să te ajute să scapi de mirosurile neplăcute. Un bol cu boabe de cafea sfărâmate, o lămâie sau o portocală tăiate felii, un castron cu oțet – toate acestea vor absorbi destul de repede mirosul de țigară și îl vor împiedica să se impregneze în obiectele din dormitor.

 

4. Caută să păstrezi mereu o atmosferă plăcută în cameră. Lumina prea puternică te va împiedica să te relaxezi, la fel și muzica la volum prea mare. Fă ordine în cameră, caută o saltea confortabilă și alege așternuturi din materiale naturale (bumbac, in, mătase).

 

5. Nu face prea mult efort fizic înainte de culcare. Deși poți crede că sportul te va obosi fizic și, deci, implicit, îți va provoca somn, exercițiile la sală, de fapt, adrenalina generată de exercițiile cardio îți vor da o stare de agitație care nu te va lăsa să dormi. Dacă simți nevoia de mișcare, fă o plimbare în pas calm prin parc sau înoată timp de o jumătate de oră. Sau, și mai bine, încearcă câteva minute de meditație și stretching.

 

6. Scapă de stres. Lasă deoparte telefonul și tableta, uită de ecranul aprins al televizorului și încearcă să te gândești la lucrurile pozitive care ți s-au întâmplat peste zi. Dacă pui pe listă și că nu te-ai apucat de fumat, te-ai lăsat sau ai găsit o alternativă fără fum cu care să îți începi dimineața, cu atât mai bine!

 

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...