Prima impresie se creeaza in primele clipe de cand pasesti in casa pe care o vizitezi. Si prima incapere cu care iei contact este holul. Desi impropriu numit incapere, holul exprima si el o parte din personalitatea casei tale. De aceea, cand pornesti amenajarea, ofera-i atentia cuvenita. M-am gandit sa-ti vin in ajutor cu cateva idei si sugestii mai putin obisnuite pentru hol care sper sa-ti fie utile pe viitor.
Pentru ca spatiul holului este de obicei unul fara lumina naturala, ai putea sa aduci lumina in hol. Cum sa faci asta? Printr-un perete de sticla sau, mai bine zis o fereastra de interior care sa permita luminii naturale sa patrunda si aici, in hol. Deschiderea ar putea fi spre living sau spre bucatarie, depinde de configuratia casei tale. Vei accentua astfel luminozitatea in acest colt de la intrare si vei crea impresia ca spatiul pare mai mare.
Fii original! Iti plac culorile? Pai hai sa afle toata lumea asta, chiar de la intrare. 2 sau 3 dulapuri colorate, eventual cu adancimi diferite pentru variate tipuri de depozitare. Astfel, spatiul nu va parea aglomerat cu hainele si incaltamintea folosite zi de zi, toate fiind asezate ordonat in dulapuri. Culorile vor atrage privirea si iti vor oferi o perspectiva asupra personalitatii tale.
Alege un tapet viu colorat precum cel din imaginea din galerie si astfel vei scoate din monotonie spatiul din hol pe care nu credeai ca vei reusi sa-l schimbi vreodata. Ai grija sa iluminezi corespunzator astfel incat sa pui in valoare noul decor.
Cum sa fii original cu o piesa de mobila veche sau reconditionata? Pune-o in valoare chiar din hol. O comoda vintage alaturi de o oglinda tip fereastra, cateva mici decoratiuni si iata ai obtinut o amenajare speciala.
Holul tau are cativa metri patrati in detrimentul livingului? Gandeste functional si eficient. Instaleaza corpul de biblioteca in hol precum cel din amenajarea propusa in galerie si odata cu el eliberezi spatiu din camera de zi.
In casele cu etaj, unde holul nu se bucura de prea mult spatiu, poti sa concepi o amenajare pornind de la o banca pe care sa o personalizezi asa cum iti doresti: pernute decorative, cutii pentru depozitare asezate sub banca; joaca-te putin cu detaliile pentru ca lucrurile mici vor contura decorul.
Il consideram indispensabil in multe locuinte, dar recunoastem ca nu avem mereu locul potrivit pentru el. Daca spatiul din hol iti permite, iti poti amenaja aici biroul sau un mic spatiu de lucru cu lucrurile esentiale, necesare pentru a-ti rezolva sarcinile de munca.