7 masute de cafea din obiecte reciclate

Masuta de cafea este un obiect de mobilier care merita toata atentia, fiind probabil printre cele mai folosite din casa: mutata din loc in loc atunci cand vin musafirii, loc de gazduire a revistelor, cheilor si tuturor maruntisurilor din geanta.

Deschide Galeria

Iata cateva idei de confectionare a masutei pentru cafea din obiecte reciclate. Puteti sa va inspirati din mai multe modele si sa creati un obiect original. Pentru a o insera intr-un ambient deja existent, este suficient sa folositi o nuanta de vopsea asortata interiorului.

  1. Masa cu suport din profile metalice, imbinate cu coltare din metal si suruburi. Deasupra a fost asezat un blat din lemn, care poate fi inlocuit cu OSB sau orice placa pe care o aveti la dispozitie. Este o varianta simpla si ingenioasa de reciclare a resturilor de material ramase in urma proiectelor de constructii.
  2. Masa din lazi de lemn este o idee ingenioasa de refolosire a laditelor din lemn pentru fructe si legume. In acest exemplu, sunt imbinate 4 astfel de cutii, fixate pe patru picioare din lemn. Aspectul antichizat al lemnului si spatiul patrat umplut cu pamant din mijlocul mesei sporesc frumusetea obiectului de mobilier.
  3. Masa din scanduri de lemn – o reutilizare a scandurilor din lemn perfect finisate, dispuse orizontal in 3 straturi si fixate intre ele cu holzsuruburi. Picioarele sunt metalice in exemplul din galerie, insa pot fi inlocuite cu picioare din lemn, din acelasi tip de scandura. Masa poate fi lasata cu lemnul natur sau vopsita.
  4. Masa ce foloseste o usa veche pe post de blat este o alta abordare ingenioasa. Pastrarea aspectului vechi al fostei usi, si amplasarea broastei la mijlocul blatului ii ofera o doza de originalitate. Partea de jos constituie spatiu de depozitare pentru diferite obiecte, dar poate deveni vitrina daca i se adauga o foaie de sticla.
  5. Un butoi din lemn devenit inutilizabil poate fi segmentat in doua si transformat in masuta pentru living. Partea inferioara necesita interventia unui tamplar, pentru a scobi lemnul dupa curbura butoiului, insa partea de sus ramane la imaginatia fiecaruia: blatul poate fi din lemn, din sticla sau alt material solid.
  6. Valizele vintage pot deveni masute inedite de cafea. Picioarele pot fi din lemn sau metal, iar partea interioara (reconditionata daca este necesar) poate depozita setul pentru cafea sau alte obiecte.
  7. Buturugile sunt printre cele mai simple si de efect idei de masute. Dupa curatare si slefuire, lemnul este vopsit si lacuit pentru a fi protejat. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole