7 sfaturi pentru bucatarii mici

Inca de mici suntem invatati sa visam la casa noastra minunata pe care o vom avea cand crestem mari. Dorintele sunt binevenite, insa, realitatea este ca pana atunci vom schimba cateva apartamente sau casute cu suprafete reduse si, spre nefericirea celor pasionati de gatit, cu bucatarii mici.

Deschide Galeria

Site-urile de specialitate ne ofera solutii de depozitare pentru bucatariile mici, insa e bine sa stim cum putem sa cream iluzia ca bucatariile noastre sunt mai mari si aerisite. Iata cateva idei pe care ar trebui sa le luati in considerare pentru urmatoarea renovare: 

1. Folositi spatiul pe verticala. Stim ca nu este ideal pentru persoanele mici de inaltime, insa exista scari speciale exact pentru acest lucru. Cu cat extindeti zonele de depozitare in sus, cu atat veti putea taia din adancimea lor si veti castiga spatiu de miscare. De asemenea, optati pentru usi din sticla pentru dulapurile de bucatarie.

2. Adaugati culoare si suprafete din materiale care reflecta lumina. Nu va fie teama de nuante puternice si indraznete.

3. Renuntati la perdele. Alegeti folie de protectie pentru geamuri, care va permite sa vedeti la exterior, lasa lumina sa treaca si nici nu va afecteaza nevoia de intimitate. Geamurile lipsite de perdele ajuta mult la crearea impresiei de spatiu mult mai deschis.

4. Nu aveti nevoie de dulapuri pentru orice. Economisiti spatiul ocupat de inca un sertar sau dulapior cu ajutorul unor sisteme fixate in perete pe care sa puteti prinde tot felul de ustensile necesare in bucatarie.

5. Nu va lipiti mereu de pereti. Folositi centrul bucatariei pe cat de mult posibil. Amplasati o insula care poate incorpora atat un cuptor sau un aragaz cat si spatiu de lucru si depozitare.

6. Lumina. Cat mai multa lumina, daca va confruntati cu bucatarii mici. Daca aveti dulapuri suspendate, amplasati spoturi de lumina imediat sub acestea.

7. Rafturi deschise sau etajere iata o solutie eficienta care ocupa mai putin loc si ofera aceeasi capacitate de depozitare.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole