7 utilizari inedite pentru folia de aluminiu

Folia de aluminiu este un accesoriu des folosit de gospodine in bucatarie. Structura sa pliabila o face usor de folosit, fiind practica in multe operatiuni de gatit sau impachetat. Insa folia de aluminiu poate avea si alte utilizari in afara celor cu care suntem obisnuiti. Iata cateva dintre ele:

Deschide Galeria
  • Folia de aluminiu te va ajuta sa calci rufe mai repede. Aluminiul va reflecta caldura si astfel vei calca mai usor si mai repede cutele hainelor. Tot ce trebuie sa faci este sa pui o folie chiar sub materialul de pe masa de calcat.
  • O puteti folosi pentru dulapuri in locul hartiei ca material tampon intre dulap si obiectele din dulap.
  • Veti putea de asemenea curata argintul utilizand folia de aluminiu. Cum procedati: puneti folia in interiorul unui recipient de plastic si introduceti obiectele din argint; adaugati o patrime detergent praf si aproximativ 4 litri de apa fierbinte. Agitati si apoi lasati la uscat 10-15 minute; stergeti bine cu o microfibra. Repetati daca este necesar.  
  • Curatarea gratarului va fi mult mai usoara daca veti folosi folia de aluminiu; resturile arse ramase de la ultima utilizare se vor desprinde mai usor.
  • Protejeaza crusta de la placinta de mere astfel: acopera marginile aluatului cu folie si nu vei mai avea probleme cu o crusta prea maronie.
  • Curata vasele care iti dau batai de cap fara a mai apela la buretele din sarma. Strange o cantitate de folie intr-o sfera si foloseste-o cu incredere la frecat vase cu murdarie dificila.
  • Daca vrei sa muti mobila pe covor sau mocheta, infasoara picioarele canapelei in cateva straturi de folie de aluminiu si apoi mut-o in locul dorit. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole