8 obiecte din casa pe care uitam sa le curatam

Ne place ca in casa sa fie mereu curat si pentru asta trudim din greu in fiecare zi cate putin sau alegem sa dedicam mai mult timp in weekend. Insa, cu siguranta exista locuri sau obiecte pe care nu le curatati de fiecare data sau de care uitati pur si simplu. Iata 8 obiecte din casa de care ar trebui sa tineti cont data viitoare cand va apucati de curatenie. 

Deschide Galeria

Aspiratorul – desi el este principalul obiect cu care curatati casa, si el, la randul lui se murdareste. De aceea e bine ca macar o data pe luna sa il dezmembrati si sa stergeti de praf toate componentele, iar pe cele lavabile, spalati-le cu incredere.

Covorasul din baie – este un prieten de nadejde cand iesiti de la dus. Voi cand l-ati spalat ultima oara pe al vostru? Este important pentru igiena picioarelor in special, sa ii asigurati o curatare in masina de spalat ori de cate ori simtiti ca aspectul lui cere acest lucru.

Plantele de interior – sufera si ele atunci cand praful se depune pe frunzele lor. Cand aveti putin timp liber, faceti-le o favoare si stergeti-le cu o carpa moale si curata.

Fierul de calcat este un accesoriu absolut necesar pentru un aspect impecabil al hainelor. Nu trebuie sa uitam insa ca si pe talpa lui se poate forma o pelicula care ar putea dauna hainelor viitoare ce vor fi calcate. Unele au incorporate un sistem de autocuratare, insa puteti apela la prietenii de nadejde : bicarbonatul de sodiu si otetul.

Telecomanda de la televizor – este manuita zilnic de multe persoane, mai mult sau mai putin curate pe maini. Multi microbi pot sta ascunsi pe telecomanda, de aceea va recomandam sa o stergeti cat mai repede cu putinta. Folositi putin spirt pentru a dezinfecta. Pentru zonele greu accesibile luati un betisor igienic si stergeti cu el. 

Dusul – desi atunci cand speli cada, cureti si dusul, e bine de stiut ca in timp, piatra se depune si printre micile gauri prin care iese apa. Ca sa rezolvi problema usor iata ce poti face: ia o punga de plastic, pune otet in ea si apoi introdu capul dusului in ea; leaga bine si lasa peste noapte.

Suportul de periute – desi probabil iti schimbi periuta odata la 3 luni asa cum recomanda medicii stomatologici, intrebarea este cand ai curatat ultima oara suportul de periute. Data viitoare cand periezi dintii, gandeste-te si la acest lucru; daca nu mai tii minte, ofera-i o curatare serioasa cat mai curand.

Galeata de gunoi este unul din cele mai murdare locuri din casa. Desi folosesti saci menajeri acestia nu iti asigura igiena suprema. Dupa ce duci gunoiul afara, curata si galeata cu o solutie pe care o folosesti in mod normal pentru diversele suprafete din casa.  

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole