Decorarea locuintei este una din cele mai importante parti din intreaga suita – cumparare – renovare – locuire. Secretul pentru reusita ei consta deseori in felul cum alegem elementele sa se combine intre ele. In asta sta de fapt dificultatea procesului in sine. Ne-am gandit sa va usuram putin munca si sa va oferim cateva sfaturi utile pentru decorul casei.
Simplitatea este o regula de baza care va usureaza existenta. Pastrarea unei scheme de culori cat mai simple este o solutie eficienta si care ne da mai putine batai de cap: alb, nuante neutre de crem, bej sau gri fac spatiul primitor si luminos si permit adaugarea in timp a diverselor pete de culoare.
Un detaliu interesant pe care designerii il propun este sa lasati cateva obiecte special nearanjate. Stim, suna ciudat, dar ordinea extrema este monotona. In plus, aceasta dezordine voita ne arata ca spatiul este locuit.
Alegeti sa expuneti doar lucrurile care merita, care arata bine si care va reprezinta. Pe celelalte, tineti-le in dulapuri si sertare.
Grupati colectiile sau obiectele pe care doriti sa le expuneti in functie de culoare pentru a crea coeziune la nivel de amenajare: vaze, pahare, cesti, ceainice, tablouri sau perne decorative.
Cand nu va puteti decide asupra anumitor elemente si locul lor, decorati cu perechi simetrice: doua sofale, doua fotolii, doua scaune otoman, doua noptiere, doua lampi identice. Simetria sprijina armonia vizuala.
Nu adaugati lucruri, ci eliminati-le din decor. "Less is more" spune proverbul din engleza. Asa ar trebui sa procedam fiecare din noi atunci cand planificam o amenajare, cu cat mai putin cu atat mai bine.
Un alt truc recomandat este sa integrati o piesa supradimensionata in decor. Veti crea un punct focal care va atrage privirile celor care intra in camera. Poate fi un tablou, un corp de iluminat sau o sculptura.
Si nu in ultimul rand, plantele si florile infrumuseteaza orice spatiu, oferindu-i prospetime. Integrati-le din abundenta.