fbpx

8 idei de baza pentru orice decor

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Decorarea locuintei este una din cele mai importante parti din intreaga suita – cumparare – renovare – locuire. Secretul pentru reusita ei consta deseori in felul cum alegem elementele sa se combine intre ele. In asta sta de fapt dificultatea procesului in sine. Ne-am gandit sa va usuram putin munca si sa va oferim cateva sfaturi utile pentru decorul casei.

Deschide Galeria

Simplitatea este o regula de baza care va usureaza existenta. Pastrarea unei scheme de culori cat mai simple este o solutie eficienta si care ne da mai putine batai de cap: alb, nuante neutre de crem, bej sau gri fac spatiul primitor si luminos si permit adaugarea in timp a diverselor pete de culoare.

Un detaliu interesant pe care designerii il propun este sa lasati cateva obiecte special nearanjate. Stim, suna ciudat, dar ordinea extrema este monotona. In plus, aceasta dezordine voita ne arata ca spatiul este locuit.

Alegeti sa expuneti doar lucrurile care merita, care arata bine si care va reprezinta. Pe celelalte, tineti-le in dulapuri si sertare.

Grupati colectiile sau obiectele pe care doriti sa le expuneti in functie de culoare pentru a crea coeziune la nivel de amenajare: vaze, pahare, cesti, ceainice, tablouri sau perne decorative.

Cand nu va puteti decide asupra anumitor elemente si locul lor, decorati cu perechi simetrice: doua sofale, doua fotolii, doua scaune otoman, doua noptiere, doua lampi identice. Simetria sprijina armonia vizuala.

Nu adaugati lucruri, ci eliminati-le din decor. "Less is more" spune proverbul din engleza. Asa ar trebui sa procedam fiecare din noi atunci cand planificam o amenajare, cu cat mai putin cu atat mai bine. 

Un alt truc recomandat este sa integrati o piesa supradimensionata in decor. Veti crea un punct focal care va atrage privirile celor care intra in camera. Poate fi un tablou, un corp de iluminat sau o sculptura.

Si nu in ultimul rand, plantele si florile infrumuseteaza orice spatiu, oferindu-i prospetime. Integrati-le din abundenta.

Reclama

Articole noi

Mocheta vs parchet laminat în dormitor: care alegere este mai buna?

Dormitorul este cea mai intimă cameră din casă. Dintre...

Amenajare moderna cu accente boeme pentru o casa de 188 mp

Povestea acestei amenajari a inceput din dorinta proprietarilor (o...

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...