8 legume pe care le poti creste la nesfarsit

Legumele si fructele ne fac viata mai frumoasa si in acelasi timp mai sanatoasa. Fara aceste vegetale, organismul uman nu ar putea supravietui, deorece plantele pe care le mancam ne asigura vitaminele atat de necesare unei vieti sanatoase.

Deschide Galeria

Plantarea legumelor este o activitate extrem de placuta, dar spre deosebire de pomi, care odata plantati vor da fructe in fiecare an, majoritatea legumelor trebuie plantate anual, deoarece dupa ce au fost culese, de cele mai multe ori nu mai exista nici o planta din care sa creasca alte legume si in sezonul urmator.

Pentru a-ti usura munca, ne-am gandit sa iti aratam 8 legume care cresc de la sine sau mai bine zis, 8 legume pe care le poti creste la nesfarsit, intr-un mod foarte simplu si extrem de placut, cu rezultate garantate.

1. Prazul

Acesta poate creste din nou daca lasi aproximativ 5 cm de la radacina intr-un pahar cu apa, dupa care il poti repune in pamant, iar acesta se va transforma intr-o noua planta, gata de mancat.

2. Usturoiul

Usturoiul creste din nou dintr-o singura bucata a unui catel de usturoi. Doar pune-l in pamant, iar acesta va da nastere unei plante noi.

3. Bok choy

Prin simpla punere in apa a radacinii de Bok choy, aceasta leguma exotica chinzeasca, ea va creste din nou, cu o productivitate si mai mare.

4. Morcovii

Taiand partea cu frunze a morcovului si tinand-o in apa pentru cateva zile, aceasta va face o noua radacina, care va fi morcovul pe care il poti manca proaspat, la tine acasa, ori de cate ori vei dori.

5. Busuiocul

Taie mici bucatele din planta de busuioc si pune-le in apa, iar acestea vor face radacini in cel mai scurt timp.

6. Telina

Odata ce ai taiat partea de jos a telinei si ai introdus-o intr-un bol cu apa care sta in lumina soarelui, telina va creste incontinuu din radacina plasata in vas.

7. Salata verde

Pune cotorul salatei verzi in pamant, uda-l bine si in cel mai scurt timp vor aparea noile frunze din planta proaspat introdusa in sol.

8. Coriandru

Pe acelasi principiu ca la busuioc, dupa ce ai introdus mici bucatele de coriandru in apa, ele vor prinde radacini gata de plantat in ghiveci.

Sursa Foto: Pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole