Prosoapele de bucatarie sunt un obiect care a pierdut foarte mult teren in bucatariile noastre in ultimii ani. Servetele de hartie sunt usor de folosit, nu se curata ci se arunca si sunt potrivite pentru orice buzunar. Mai jos va prezentam cateva trucuri pe care le puteti aplica in casa cu ajutorul acestor servete de hartie.
- Adio petelor de ulei. Cu ajutorul unui banal elastic prindeti un servet de hartie impaturit in doua pe sticla de ulei. Nu veti mai lasa deloc urme pe rafturi sau pe blat si nici nu va ajunge pe mainile dumneavoastra in timp ce gatiti.
- Inmuiati zaharul brun rapid cu ajutorul unui servet imbibat cu apa pe care il puneti in cutia cu zahar cubic, sau zahar intarit si il bagati timp de 20 de secunde la microunde. Functioneaza si daca lasati in cutie bucati de mar, dar dureaza mai mult.
- Daca folositi adesea cuptorul cu microunde pentru gatit si pentru reincalzit mancarea, pentru a evita senzatia usor cauciucata a legumelor, cand le bagati la cuptor puneti deasupra lor sau chiar inveliti-le daca aveti cum, un servet de hartie inmuiat in apa.
- Uscati legumele pentru salata intr-o caserola tapetata cu servete de hartie pentru a nu lasa apa in castronul in care veti servi la masa.
- Inainte sa aruncati carnea in tigaie pentru o friptura rapida, presati-o cu servete de hartie pentru a scoate toata apa din ea si pentru a deveni mai crocanta la exterior.
- Pastrati legumele verzi mai mult timp in frigider. In pungile in care tineti salata verde de exemplu, puneti si servete de hartie. Acestea vor trage umezeala care face ca frunzele sa ingalbeneasca si sa putrezeasca.
- In cazul patrunjelului, mararului sau altor ierburi aromate va recomandam sa le pastrati in servete umezite in frigider pentru a le pastra prospetimea si gustul.
- Daca ati ramas fara filtru de cafea, servetele de hartie sunt tot ce aveti nevoie pana cand ajungeti din nou la supermarket. Aveti grija sa nu impaturiti de prea multe ori servetele pentru a lasa apa sa treaca.
Sursa: food-hacks