7 sfaturi pentru alegerea frigiderului

Frigiderul este unul dintre aparatele indispensabile ale oricarei case. Trebuie sa functioneze perfect, sa consume cat mai putin si sa se integreze perfect in decor. Daca va mutati in casa noua sau pur si simplu vreti sa-l schimbati pe cel vechi, iata cateva sfaturi despre cum sa-l alegeti:

Deschide Galeria

1. Masurati. Apoi masurati din nou

Motivul cel mai des pentru care sunt returnate frigiderele dupa achizitie, este ca nu se potrivesc cu locul unde trebuia instalat. In primul rand alegeti un frigider pentru nevoile dumneavoastra, apoi masurati si alegeti varianta potrivita.

2. Alegeti configuratia potrivita

Exista frigidere cu deschidere pe dreapta sau pe stanga, cu doua usi, cu congelator deasupra sau dedesubt. Ganditi-va la cantitatea de alimente pe care va doriti sa le congelati in timp. Si acesta ar putea fi un criteriu de alegere a frigiderului, cu un congelator mai mare sau mai mic, sau poate cu un congelator separat.

3. Compartimentarea

Un frigider mare care este compartimentat prost este la fel de ineficient ca unul mic. Exista modele care lasa posibilitatea utilizatorului sa-si compartimenteze singur spatiul. Tineti cont de acest aspect atunci cand porniti in cautarea unui nou frigider.

Citeste si Sfaturi pentru alegerea aparatului de aer conditionat

4. Gheata si dozator de apa

Exista frigidere care au acesta functie incorporata in usa frigiderului.

5. Eficienta energetica

Trebuie luate in considerare modelele care fac economie de energie, deoarece frigiderul functioneaza in mod continuu. Aparatele din clasa A sau A+ sunt cele care consuma cel mai putin, desi au un pret de achizitie mai mare, in timp se va amortiza investitia.

6. Functii

Unele din cele mai populare functii pe care le au multe din frigiderele de pe piata sunt: functia de dezghetare automata, functia no-frost si anti-bacteria. Bineinteles ca acestea vin si cu un cost mai mare. Cu siguranta vei gasi produsul potrivit pentru tine cu sau fara aceste functii mai mult sau mai putin utile.

7. Garantia

Foarte importanta este si garantia aparatului, frigiderul nu trebuie sa tina o viata, dar o garantie cu cat mai lunga este cu atat mai buna.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor