Frigiderul este unul dintre aparatele indispensabile ale oricarei case. Trebuie sa functioneze perfect, sa consume cat mai putin si sa se integreze perfect in decor. Daca va mutati in casa noua sau pur si simplu vreti sa-l schimbati pe cel vechi, iata cateva sfaturi despre cum sa-l alegeti:
1. Masurati. Apoi masurati din nou
Motivul cel mai des pentru care sunt returnate frigiderele dupa achizitie, este ca nu se potrivesc cu locul unde trebuia instalat. In primul rand alegeti un frigider pentru nevoile dumneavoastra, apoi masurati si alegeti varianta potrivita.
2. Alegeti configuratia potrivita
Exista frigidere cu deschidere pe dreapta sau pe stanga, cu doua usi, cu congelator deasupra sau dedesubt. Ganditi-va la cantitatea de alimente pe care va doriti sa le congelati in timp. Si acesta ar putea fi un criteriu de alegere a frigiderului, cu un congelator mai mare sau mai mic, sau poate cu un congelator separat.
3. Compartimentarea
Un frigider mare care este compartimentat prost este la fel de ineficient ca unul mic. Exista modele care lasa posibilitatea utilizatorului sa-si compartimenteze singur spatiul. Tineti cont de acest aspect atunci cand porniti in cautarea unui nou frigider.
Citeste si Sfaturi pentru alegerea aparatului de aer conditionat
4. Gheata si dozator de apa
Exista frigidere care au acesta functie incorporata in usa frigiderului.
5. Eficienta energetica
Trebuie luate in considerare modelele care fac economie de energie, deoarece frigiderul functioneaza in mod continuu. Aparatele din clasa A sau A+ sunt cele care consuma cel mai putin, desi au un pret de achizitie mai mare, in timp se va amortiza investitia.
6. Functii
Unele din cele mai populare functii pe care le au multe din frigiderele de pe piata sunt: functia de dezghetare automata, functia no-frost si anti-bacteria. Bineinteles ca acestea vin si cu un cost mai mare. Cu siguranta vei gasi produsul potrivit pentru tine cu sau fara aceste functii mai mult sau mai putin utile.
7. Garantia
Foarte importanta este si garantia aparatului, frigiderul nu trebuie sa tina o viata, dar o garantie cu cat mai lunga este cu atat mai buna.