Abordare minimalista pentru un apartament cu 3 camere bine optimizat

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Un apartament care beneficiaza de o suprafata generoasa este un exemplu foarte bun pentru a ne da seama cum putem realiza o compartimentare foarte buna a spatiului disponibil si modul in care putem ajunge la o amenajare functionala. 

Deschide Galeria

Acest proiect de amenajare a fost realizat de catre designerii de la ITHAKA Studio in urma indicatiilor tehnice primite din partea beneficiarului. Astfel, au fost respectate proportiile dorite si corectitudinea spatiilor functionale. 

Interiorul acestui apartament cu 3 camere beneficiaza stilistic de o abordare minimalista, in care predomina figurile geometrice si liniile drepte. 

Un element de decor care aduce un plus de personalitate spatiului este vopsirea peretilor monocromatic, insa in nuante contrastante. Astfel, din living pana in dormitor, maronul-ciocolata sau gri-ul antracit se combina cu albul pentru a sparge monotonia indusa de acesta. 

Bucataria se deschide catre living prin zona barului si include un spatiu generos pentru luat masa decorat cu trei corpuri de iluminat suspendate din sticla. In aceasta zona de zi dispunerea mobilierului si a decoratiunilor ne duce cu gandul la modul in care este organizata o garsoniera. Putem observa abundenta spatiilor de depozitare, foarte bine integrate in mobilier si optimizate pentru a asigura necesarul de depozitare al beneficiarului. 

Mobilierului din lemn de castan i-a fost adaugat autocolant alb lucios in partea superioara. Liniile drepte si suprafete netede creeaza o amenajare contemporana care pune accest pe nevoile beneficiarului. 

Trecerea catre living se face armonios, datorita aspectului unitar mentinut de mobilierul alb. Cei doi pereti accent pozitionati unul in bucatarie (imitand textura cimentului) si celalalt in living (imitand culoarea ciocolatei) creeaza un contrast necesar. Altfel, peretii albi si parchetul din lemn induc senzatia de spatialitate. 

Foarte interesanta este si abordarea dormitorului. Usile au fost eliminate, intrarea se face direct din zona de zi. si delimitarea spatiilor nu mai este atat de stricta. Colorile sunt blande, odihnitoare, in concordanta cu spatiul destinat somnului si relaxarii. Patul impreuna cu mobilierul se intinde pe toata lungimea peretelui si asigura in acelasi timp o zona pentru depozitare. Mobilierul lucios impreuna cu oglinzile si abundenta albului creeaza senzatia unui dormitor foarte generos ca spatiu. 

Te incurajam sa urmaresti intreaga amenajare in galeria foto!  

 

Reclama

Articole noi

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...

5 plante care s-au adaptat si la clima din Romania

Țara noastră este cunoscută pentru clima și pentru solul...