Vorbim astazi de un apartament cu o suprafata de 65 de metri patrati gandit pentru o familie tanara, formata deocamdata din 2 membri. A treia camera are acum destinatia de birou, dar poate fi cu usurinta transformata intr-o camera de copil, daca acestia isi vor dori la un moment dat.

Ca de fiecare data, conceptul a pornit de la ideea ca acest cuplu ar putea fi prieteni comuni, care impartasesc pasiunea pentru design, deci vor cauta rezolvari inovatoare pentru a-si personaliza locuinta.

Arhitectii si-au dorit sa realizeze un spatiu cat mai functional, cu o atmosfera calda si familiala. Inspiratia este una nordica, unde lemnul asigura unitatea, in timp ce diferitele nuante de gri creeaza accente de culoare si contureaza fiecare spatiu in parte. Pe acest fond deja creat, atmosfera a fost intarita cu diferite culori, prezente doar in accesorii, plante sau piese de mobilier. S-a dorit coerenta si fluiditate, asa ca spatiile au fost tratate atat in detaliu, separat, cat si impreuna, pentru a pastra aceeasi atmosfera calda si primitoare de la intrare, bucatarie si pana la zona de noapte. 

Unitatea este asigurata, in primul rand, de parchetul cu aspect lemnos si diferitele nuante de gri, si apoi de piesele de mobilier, realizate in acelasi stil, dar adaptate fiecarei functiuni in parte. Ca si in cazul celorlalte apartamente, s-a folosit mobilier IKEA pentru bucatarie si dressing, iar mobilierul pe comanda a fost realizat de catre Delta Studio si Vertigo Design, dupa schitele si indicatiile arhitectilor. Canapeaua este tot IKEA, corpurile de iluminat au fost achizitionate de la Albora Concept si Maison Deco, iar pentru celelalte obiecte de mobilier s-a lucrat cu Maison Deco, Domicilio, The Home sau Ioooi. Perdelele au fost realizate pe comanda de Karo.

Iluminatului i-a fost acordata o deosebita atentie; adaptat fiecarui spatiu, el creeaza o atmosfera scenografica, dinamica. Placarile de lemn si jocurile de culoare dau si mai multa caldura spatiului, iar toate elementele functionale si decorative se oglindesc in spatiul intim al acestei locuinte si definesc mediul privat. Organizarea spatiala exprima foarte bine abordarea arhitectilor rationala si arhitecturala, iar stilul nordic primeste astfel caldura de care are nevoie pentru a putea fi asimilat cu usurinta de un potential locatar.

Si in cazul acestui apartament s-au propus alternative noi de amenajare pentru fiecare nucleu functional. Si acest lucru a fost posibil doar cu mobila pe comanda.

De asemenea, s-a mizat pe rezolvarea flexibila a unor functiuni care ocupa mult loc fizic si care au utilizare punctuala: masina de spalat sau frigiderul, au fost asezate in spatii special destinate si inchise, ce vor gazdui si rafturi pentru depozitare. In dormitor, s-a dorit crearea unor spatii de depozitare aproape invizibile, iar pentru birou, acelasi tip de suprafata este acoperita cu oglinda, oferind adancime zonei de acces si reflectand peretele decorat de vizavi.

Un alt artificiu a fost acoperirea accesului in zona de noapte cu o mobila transparenta, pe care stau asezate carti sau suveniruri. Desi asezata mai in fata, pare ca inchide armonios zona de zi si incadreaza, impreuna cu mobila de langa fereastra, locul de luat masa.

Arhitectii: Bogdan Ciocodeica, Diana Rosu si Atilla Kim - complex rezidential The Park

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!