Acasa la Cristina si Alin – spatiu mic cu o amenajare functionala

Povestile cu casele cititorilor nostri continua astazi cu micul camin al Cristinei si Alin. Ei locuiesc intr-o garsoniera de 42 metri patrati pe care si-au amenajat-o singuri dupa gustul lor.

Deschide Galeria

Si-au dorit, in primul rand, ca totul sa fie cat mai functional posibil, sa aiba spatii de depozitare si neaparat o zona de dormit cu pat confortabil. Au abordat un stil minimal, axat pe strictul necesar.

Internetul a fost sursa lor de inspiratie. Au urmarit exemple si modele de amenajari pentru spatii asemanatoare cu ce aveau ei. Erau constienti ca apartamentul lor este mic, dar au reusit sa imparta cumva spatiul in functiunile necesare. Astfel, au conturat o mini-zona de living delimitata de un perete-partitie, apoi un dormitor cu un dressing pe tot peretele, fiind si principala zona de depozitare a locuintei.

Pentru a pastra totul cat mai spatios au ales sa zugraveasca toti peretii in alb, adaugand tuse de culoare care inveselesc decorul. In zona patului au optat pentru un tapet cu dungi, conturand un perete-accent. Mobilierul a fost realizat pe comanda pentru a fi potrivit dimensiunilor spatiului si mai ales nevoilor lor.

Bucataria de 6 metri patrati vine intr-o cromatica mai curajoasa. Pentru mobilier a fost ales un gri inchis, iar braul dintre corpurile superioare si inferioare decorat cu panou de sticla colorata cu verde. Pentru ca totul sa se imbine armonios, au ales si scaune cu tapiterie verde. Chiuveta si bateria sunt albe, iar blatul dintr-un compozit negru. S-au jucat cu contrastele, in ciuda dimensiunilor reduse ale spatiului. In restul incaperii au pastrat totul alb pentru a echilibra cromatica si a pastra luminozitatea bucatariei.

Cei doi iubesc sa calatoareasca, asa ca au ales sa decoreze o zona din bucatarie cu o imagine a mapamondului si cu trei ceasuri ce indica orele in trei orase diferite: New York, Londra si Tokio.

Spatiul lor preferat de acasa este balconul pe care si l-au amenajat ca o zona de relaxare. Aici isi beau cafeaua si cu siguranta pun la cale noi calatorii prin lume.

Multumim, Cristina si Alin, pentru povestea voastra!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole