Pentru astazi iti propunem sa descoperim o noua amenajare primita de la cititorii nostri. Ioana are 29 de ani este sociolog, pasionata de arte vizuale, de hand-made, decoratiuni, accesorii de interior si tesaturi. „Designul ma pasioneaza de aproximativ doi ani. In special gasesc interesant modul in care oamenii folosesc si decoreaza spatiul domestic. Cel mai mult interactionez cu vizualul specific zonei vintage si shabby chic, insa ma atrage foarte mult si eclectismul.”
Locuieste intr-un apartament studio de 46 metri patrati din Bucuresti pe care si l-a amenajat singura, dupa propriul gust si nevoi. Iata cum a gandit amenajarea:
„Proiectul a plecat de la nevoia de a realiza intimitate fara delimitari inutile sau fara a obstructiona lumina naturala. Fiind un open space am simtit necesitatea ca spatiul sa fie impartit in functie de utilitatea si nevoi reale ce tin de diversitatea activitatilor dintr-o locuinta.
Am dorit ca spatiul sa fie unul relaxant si cochet, dar si sa isi pastreze utilitatea si eficienta de care este nevoie acasa. Pentru ca spatiul nu este unul foarte mare, principala provocare a fost alegerea unui mobilier eficient si practic si imbinarea lui cu elementele cu care a fost decorat spatiul.
Am ales parchetul intr-o culoare inchisa pentru a crea un contrast vizibil cu peretii, dar si pentru a incadra restul obiectelor din casa. Am cautat ca acesta sa fie mai degraba o masa compacta de culoare, decat o imitatie a texturilor naturale ale lemnului.
Cea mai grea decizie a fost alegerea culorilor pentru ca spatiul este mic si niciun colt nu este separat complet de altul. Fundalul este preponderent alb sporind luminozitatea camerei si pentru a putea adauga mai usor culori-accent.
Cele mai multe elemente de decor sunt cu teme florale, pastelate, cu un aer vintage pentru a imblanzi si echilibra culorile de gri si albastru inchis. Am cautat elemente de mici dimensiuni care sa ofere pete diverse de culoare, deoarece am imaginat acest spatiu ca un labirint mic si colorat, unde fiecare colt are o poveste cromatica de spus. Principalele motive pe care le-am imbinat: pamant, apa (tablouri cu teme marine), flori etc.
Mobilierul din bucatarie a fost ales gri pentru a crea o baza cromatica pentru elementele de decor. Corpurile suspendate din bucatarie le-am ales cu sticla incadrata pentru a crea o perspectiva de adancime si luminozitate, in special datorita modului in care se reflecta lumina in timpul zilei in zona bucatariei. Pentru ca livingul este spatiu comun cu zona de lucru a bucatariei, am optat sa ascund unele electrocasnice pentru un aspect relativ uniform, dar si aerisit.
Pentru a crea un spatiu intim de dormit, am ales sa ridic un zid despartitor astfel incat sa delimitez vizual spatiul de dormit de restul casei.
Biblioteca a fost realizata cu polite suspendate pentru ca volumul de carti pretindea o biblioteca care ar fi sufocat o parte prea mare din spatiul casei. Astfel, am pastrat si accesul la carti, dar am facut si economie de spatiu.
In spatiul destinat livingului, fiind o zona comuna cu micul dormitor, am pozitionat o comoda astfel incat zona de media (TV, muzica) sa fie accesata din toate cele trei zone folosite cel mai frecvent – bucatarie, canapea si pat.
Am dorit sa conturez fiecarei zona propria-i poveste, mentinand insa imaginea generala (tente vintage, shabby chic) si functionalitate maxima pentru nevoile de zi cu zi.”
Daca si tu ai finalizat recent amenajarea locuintei tale, fa-ti curaj si scrie-ne un mesaj insotit de cateva fotografii! Le asteptam cu mare drag!