Acasa la Sorina si Cristian – un apartament de 3 camere vesel si primitor

Ti-am pregatit astazi o noua amenajare semnata de arhitecti romani talentati. Irina Radu de la iDecorate ne impartaseste povestea apartamentului Sorinei si a lui Cristian, doi tineri din Bucuresti.

Deschide Galeria

"Sorina si Cristian ne-au contactat cu 2 luni inainte de nunta pentru amenajarea apartamentului lor. Tot atat trebuia sa dureze si renovarea apartamentului recent achizitionat, astfel incat sa fie gata inainte de marele eveniment. Proiectul s-a desfasurat pe repede inainte, termenul limita pentru o astfel de lucrare complexa fiind aproape imposibil. Insa, beneficiarii mi-au dat mana libera si totul a decurs impecabil.

Cei doi si-au dorit un interior vesel si primitor, in care sa se regaseasca toata bucuria lor de tineri la inceput de drum. Pentru a ajunge aici a fost nevoie de o munca sustinuta, cu schimbare de instalatii, finisaje, comanda de mobilier. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor.

Una din cerintele principale la inceputul proiectului a fost optimizarea spatiului. Astfel, in toate camerele, am incercat sa punem in valoare fiecare metru patrat existent.

In living, am optat pentru un dressing cu usi acoperite cu oglinzi, desfasurat pe toata latimea camerei, alaturi de un mobilier TV cu diverse spatii de depozitare, atat vizibile cat si mascate.

Pentru dormitor, am ales un pat facut la comanda cu tablie capitonata pentru un plus de confort si spatiu de depozitare sub el. Paleta cromatica cuprinde accente de galben si turcoaz, echilibrate de alb si griuri. Cel de-al doilea dormitor a fost gandit ca o camera de relaxare, de vazut meciuri si filme cu prietenii.

In ambele holuri, am transformat nisele existente in zone de depozitare variate.

In bucatarie am mizat pe un design simplu, fara corpuri suspendate, dar care sa faca fata tuturor cerintelor de depozitare. Astfel, am incorporat masina de spalat vase, frigiderul, cuptorul si restul accesoriilor dorite. Peretii sunt vopsiti cu vopsea pentru table de scris astfel incat cei doi isi pot nota retetele preferate, liste cu lucruri de cumparat sau lucruri de rezolvat in ziua respectiva. Am creat astfel un contrast intre negrul peretilor si albul mobilierului, iar tusele de galben aduc un plus de veselie spatiului.

Pentru mobilierul la comanda am folosit MDF vopsit si pal. Mobilierul a fost customizat dupa design-ul nostru si cerintele beneficiarilor. Ne-au sustinut si ne-au ajutat pe parcursul acestui proiect partenerii nostri de la CorpConstruct (firma de constructii ce a implementat proiectul), DeltaStudio – de la care am achizitionat toate finisajele din apartament (gresie, faianta, parchet, obiecte sanitare), Euphorica Design – mobilier la comanda, Karo Perdele – perdele si draperii, Domicilio – corpuri de iluminat. Dar poate cel mai important lucru a fost ca am beneficiat de toata sustinerea si intelegerea unor oameni minunati, fara de care tot ceea ce am realizat nu ar fi fost posibil intr-un timp asa scurt."

Daca ti-a placut aceasta amenajare si iti doresti sa colaborezi cu Irina pentru propria locuinta, ii poti scrie aici.

Foto: Delta Studio

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole