fbpx

Amenajare scandinava cu accente clasice pentru un apartament mic

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

In cazul acestei amenajari, luminozitatea si largirea spatiului sunt doua dintre punctele de interes si asta pentru ca, odata puse in practica, intreaga suprafata va capata functionalitate. Folosirea indeosebi a nuantelor deschise, a mobilierului compact si a accesorizarii subtile, va avea ca rezultat obtinerea unei locuinte adaptate nevoilor beneficiarilor sai intr-o maniera cat mai fidela.

Deschide Galeria

Pentru ca vorbim de un apartament cu o singura camera, dormitorul capata doua roluri diferite: cel de camera de zi si dormitor. Separarea celor doua zone se face cu ajutorul unui perete ingust ale carui parti sunt ornamentate cu un dressing si respectiv, o comoda cu aspect de vitrina.

Spatiul dormitorului se compune dintr-un pat dublu cu design clasic la care se adauga doua noptiere pe aceeasi linie. Albul este cel care predomina si care permite in acelasi timp sa se evidentieze accentele de negru ale accesoriilor si componentelor textile regasite pe pat si in zona ferestrelor. Aceeasi simplitate o gasim si in cazul portiunii de living rezultate, unde sunt amplasate o canapea imaculata, un lampadar,  o masuta de cafea si multe plante decorative ce vin cu rolul de a improspata si oferi naturalete incaperii.

Bucataria aduce in plus, spre deosebire de celelalte incaperi, o serie de accente feminine exprimate prin intermediul accesoriilor cu rol decorativ. Mobilierul pe colt, de un alb imaculat, vine cu un aspect usor vintage si elegant, iar in completarea lui, pattern-ul este respectat si de catre electrocasnicele pe care le incastreaza. Si aici albul este cel care se remarca, singurele pete de culoare regasindu-se in draperii si plante decorative. Pentru a putea exploata intr-o maniera cat mai fidela spatiul pus la dispozitie, se opteaza pentru o masa pliabila. 

Din punct de vedere estetic, pentru baie, vorbim de o paleta coloristica modesta, fara prea multe accente de culoare, la care se adauga un mobilier practic si compact pentru a oferi spatialitate si o iluminare adecvata..
Holul si balconul sunt doua dintre zonele care capata insemnatate in cazul unui apartament de mici dimensiuni. Amplasarea de spatii de depozitare si relaxare in componenta acestora, ofera omogenitate intregii locuinte, transformand-o intr-un intreg.

Organizarea eficienta, evitarea includerii de componente inutile si mascarea in schimb cu ajutorul trucurile vizuale, va ajuta cu siguranta eficientizarea amenajarii unui spatiu restrans. Punerea accentului pe necesitate este una dintre solutiile optime ce transforma intr-un mod inteligent o locuinta de mici dimensiuni.

Designer: Ekaterina Zorina.

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...