Accente de culoare intr-o amenajare minimalista

Vorbim astazi despre un proiect care ne-a atras atentia prin finetea detaliilor si a accentelor cromatice curajoase. Urmand o linie minimalista, amenajarea ne propune un joc geometric al pieselor de mobilier si al finisajelor de inalta clasa, intr-un decor rafinat si elegant.


Deschide Galeria

Pe un fundal preponderent alb se dezvolta functiunile unui living generos care include si diningul. Insertiile de negru si gri ne arata o combinatie cromatica clasica preferata multor designeri si decoratori pentru amenajarea spatiilor contemporane. Astfel, intre alb si negru, vom gasi nuante naturale de lemn si accente de rosu care sparg monotonia acestui decor minimalist.

Intregul spatiu este concentrat pe functionalitati si forme, amenajarea fiind aerisita, degajata, eliberata de excesul de mobila. O cantitate de lumina naturala inunda spatiul, amplificat prin utilizarea albului. De la spatiul diningului complet alb, se face trecerea catre o canapea coltar gri, confortabila si un mobilier suspendat cu suprafete lucioase. Covorul si scaunul-fotoliu, ambele rosii completeaza livingul intr-o maniera indrazneata. Nu putem omite nici lampadarul negru care echilibreaza intensitatea culorii.

Livingul comunica cu bucataria prin spatiul deschis al holului. Zona dedicata gatitului este una mica, pastrand acelasi ton minimalist al amenajarii. Foarte interesant in acest sector este ceasul de pe perete, abia sesizabil. Un mobilier simplu cu electrocasnice incastrate decoreaza acest sector al locuintei.

In dormitor vom intalni aceeasi linie simpla de amenajare cu o cromatica neutra centrata pe alb, bej si maro. Ne atrage privirea etajera lunga de deasupra tabliei patului, un loc pentru a expune tablouri sau rame foto, precum si budoarul care poate fi folosit si ca birou. Baia este un spatiu cald, relaxant prin placi ceramice bej care ne amintesc de textura lemnului. O abordare interesanta cu un efect deosebit o vom gasi in baia mica, unde flisele albe ofera un efect tridimensional, iar albul predominant mareste vizual spatiul. 

Sursa foto: myhouseidea.com

Articole noi

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...

Accente galben citron si beton aparent intr-un duplex modern din Otopeni

X-duplex este un proiect poveste ce poarta semnatura echipei...

Eleganta si confort in doar 39 mp – Amenajare cu accente de albastru

Laitmotivul acestei amenajari sunt nuantele de albastru folosite ca...

Linii minimaliste si eleganta atemporala – O locuinta din Sibiu amenajata ultramodern

Situat in apropierea orasului Sibiu, acestea locuinta reprezinta un...

Black is the new black… in baie si bucatarie

Exista o tendinta dovedita de toate abordarile actuale ale...