Accente de culoare la malul mării – amenajarea unui apartament de vacanta de 42 mp

       Acest apartament de vacanță, situat în Mamaia-Nord, a fost amenajat de arhitecții de la Creativ Interior, și dorește să reflecte fondul natural înconjurător printr-o juxtapunere de culori marine, cu accente albastre și turqoise pe fundal neutru, având un stil modern elegant, cu detalii glam.

coltar albastru cu masa de dining intr-un living modern cu bucatarie deschisa
Deschide Galeria

      Beneficiarii, o familie cu doi copii, și-au dorit un apartament de vacanță care să nu le servească doar lor, ci și altor membrii ai familiei.  Deoarece este un apartament de mici dimensiuni (42 mp), cea mai mare provocare pentru designeri a fost să realizeze un apartament cât mai funcțional, chiar dacă nu se locuiește permanent în el.

      Amenajarea acestei locuințe a durat aproximativ 7 luni din momentul preluării, care la momentul acela era la stadiul gri, adică pereți albi, nefinisați.

       „Am avut mai multe provocari, atât tehnice cât și funcționale. De exemplu, la baie, clienții au dorit neapărat scurgere în pardoseală, cu o anumită rigolă, însă, montarea acesteia nu era posibilă din cauza spatiului existent. Până la urmă, constructorul a găsit o altă rigolă care s-a potrivit perfect.” povestesc arhitecții despre provocările întâmpinate pe parcusul desfășurării acestui proiect.

       La nivel cromatic, putem regăsi accente de culori jucăușe, în tonuri de albastru marin și turqoise, pe care le „cumințește” un fond neutru, bej. Pardoseala este realizată din plăci ceramice cu efect de marmură, omogenizând întregul spațiu al apartamentului, datorită folosirii acesteia pe toată suprafața pardoselii locuinței.

       Spațiul apartamentului se deschide spre bucătăria comună cu spațiul living-ului, care are ca punct de interes pincipal mozaicul realizat din plăci de ceramică turqoise ce imită solzii de pește.    

       Contrablatul bucătăriei se armonizează perfect cu întreg spațiul, fiind complementar peretelui de marmură cu accente de baby blue și auriu. Elementele de auriu ce se regăsesc în întreaga amenajare, adaugă o notă elegantă spațiului și creează această atmosferă glam.

       Dormitorul, amplasat la intrarea în apartament, continuă expresia arhitecturală a zonei de zi, având însă o atmosferă mai cozy și mai confortabilă datorită materialelor și finisajelor propuse de arhitecți. Nuanțele de albastru de pe pereți și textile sunt mai domolite, oferind un plus de eleganță și aducând un aer de serenitate și echilibru încăperii.

Arhitecti: Creativ Interior – Natalia Berezovskaia

Fotografii: Alexandru Prodan

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole