In multe locuinte, bucataria se transforma incet incet intr-un al doilea living, fiind locul unde mancam, povestim intamplari de peste zi, luam decizii si poate uneori mai lucram la vreun proiect important pentru serviciu. Iata, pe scurt, ceea ce si-au dorit beneficiarii de la acest spatiu atunci cand au dicutat cu Oana Vasile de la Diez Office despre amenajare.

Doreau o bucatarie functionala, moderna, care sa aiba ceva atragator. Desigur, aceasta este o descriere foarte generala, insa, au reusit sa gaseasca un limbaj comun atunci cand proiectul a intrat in linie dreapta.

Desi apartamentul este destinat inchirierii, beneficiarii au dorit un spatiu primitor, confortabil si placut pentru oricine ar fi urmat sa locuiasca in el. Astfel, au hotarat ca o paleta cromatica ca de “fondanta” va inveseli multe dimineti si zile mohorate. In plus, fiind prima incapere vizibila de la intrarea in apartament, alegerea unor culori placute, relaxante a venit ca o alegere fireasca.

Turcoazul pentru care a optat Oana este, in acelasi timp si o culoare rece, dar si calda, o nuanta care il multumeste si pe el, dar si pe ea. Pentru fronturile dulapurilor s-a folosit MDF vopsit, lucios, cu un design simplu, liniar, iar pentru blatul de lucru si masa, lemn. Zona dintre corpurile de mobilier este decorata cu placi ceramice albe, tip metro, o alegere clasica, cu care nu dai gres. Intreg spatiul se contureaza astfel ca unul luminos si primitor. Corpurile de iluminat de inspiratie industriala aduc un plus de interes amenajarii, in ton cu masa si scaunele tip bar.

Au fost integrate suficiente spatii de depozitare, in ciuda dispunerii liniare a zonelor de lucru. Un rand de sertare au fost adaugate chiar si mesei, in acelasi turcoaz, subliniind ideea de continuitate.

Pentru unele amenajari uneori ai doar nevoie de o schema de culori potrivita ca sa dai viata spatiului. Si cand acel spatiu este bucataria, cu atat mai bine. Speram sa-ti fie o sursa de inspiratie utila acest proiect!

Foto: Diana Oros

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!