fbpx

Accente de turcoaz intr-un apartament luminos de 2 camere

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Amenajat pentru un cuplu tanar, cu o viata profesionala incarcata, apartamentul de doua camere este situat in Wroclaw, Polonia. Nu dispune de foarte multi metri patrati, ceea ce a contribuit la prioritizarea spatiilor de depozitare mascate si alegerea materialelor si culorilor.

Deschide Galeria

La nivel de compartimentare, apartamentul este compus dintr-un dormitor matrimonial, zona de zi (living si loc de luat masa), o bucatarie deschisa, baie, grup sanitar (in care a fost integrata spalatoria). Crearea acestui open space a permis o buna comunicare intre camere, amplificand vizual spatiul.

Concept arhitectural

La baza conceptului arhitectural se afla in primul rand functionalitatea, nevoia de a profita de fiecare metru patrat la maxim si dorinta proprietarilor de a se cufunda intr-o atmosfera relaxanta, placuta vizual, dupa o zi de lucru obositoare. Astfel, paleta cromatica a fost atent elaborata incat sa creeze atmosfera unui ‘nor relaxant’ : predomina albul si nuante de gri si albastru, in diverse texturi care contrasteaza armonios.

Optiunea pentru o nuanta deschisa de lemn confera intregii amenajari senzatia  de mai mult spatiu si luminozitate. Fiind un laitmotiv al conceptului, il regasim la pardoseala, mobilier, detalii arhitecturale. Parchetul este folosit in toate incaperile  (mai putin baile) avand rolul de a unifica armonios zonele.

Fiecare colt al casei ramas liber a fost folosit ca spatiu de depozitare incastrat, la dorinta beneficiarilor de a avea suficiente sisteme de depozitare. Holul cu o latime generoasa a fost si el folosit in acest scop, cu un perete intreg cu spatii ascunse de depozitare si o oglinda care amplifica dimensiunile reale.

Amenajare zona de zi

Livingul, ca nucleu al  casei, este aerisit si luminos, amenajat in culori pastelate, folosirea lemnului ca accent al nisei din spatele canapelei aduce un plus de confort si apropiere de natura. Consola de sub televizor este fixata in perete si neavand soclu, pare ca pluteste, confera mai mult spatiu. S-a optat pentru un calorifer inalt, decorativ, care nu ocupa mult spatiu si contribuie elegant la atmosfera generala.

Canapeaua moale si confortabila, cu multe perne decorative, si masutele de cafea artizanale (blat de lemn masiv cu picioare de metal sudate), impreuna cu piese de iluminat minimalste, care nu incarca spatiul, asigura si incurajeaza relaxarea. Ca element cheie in living, canapeaua poate parea masiva, insa este bine integrata in ambianta propusa.

Amenajarea bucatariei a constituit o adevarata provocare pentru designeri. Cu o forma atipica , plan triunghi, si de dimensiuni modeste, este delimitata de living printr-un bar finisat lemn natur. Mobilierul alb, cu corpuri suspendate pana la linia plafonului, compenseaza lipsa de spatiu.

Dormitor matrimonial

Dormitorul continua linia stilistica a zonei de zi, cu o paleta cromatica neutra si accente in nuante de turquoise. Materialul textil gri folosit la tablia patului este singurul element care contrasteaza cu luminozitatea intregii camere. Patternul geometric, discret, de pe peretele din spatele patului scoate in evidenta mobilierul si contribuie la crearea unei atmosfere relaxanta.

Intreaga amenajare poate fi perceputa ca un cadru neutru cu posibilitati multiple de accesorizare prin motive decorative  si nuante de culori.

Arhitect: Kodo

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...