Accente feminine si rafinament intr-un apartament de 38 de metri patrati

Atunci cand vine vorba de amenajarea unui spatiu de mici dimensiuni, primul lucru la care ne gandim este cum putem transforma aria pusa la dispozitie intr-un mediu placut ambiental, practic si functional.

Deschide Galeria

Adevarata provocare apare atunci cand ne dorim ca locuinta sa exprime in totalitate personalitatea noastra. In cazul de fata vorbim de o amenajare feminina, cu accente de culoare in nuante purpurii si roz care, in completare cu toate celelalte elemente, reusesc sa emane eleganta si simplitate intr-o maniera pretioasa.

Open-space-ul format din living si bucatarie aduc laolalta tineretea si senzualitatea, omogenizand stilul minimalist cu cel romantic. Regasim aici un mobiler simplu, in nuante neutre si lucioase. Desi sunt delimitate vizibil prin contrastul cromatic, cele doua camere sunt conectate de o linie roz imaginara trasata intre peretele despartitor dintre dulapurile suprapuse si blatul de bucatarie si accesoriile in aceeasi nuanta.

Canapeaua este pozitionata cu rol despartitor si face trecerea catre zona de relaxare unde atmosfera este complet metamorfozata prin folosirea culorilor gri, mov si purpuriu. Spre deosebire de zona de servire a mesei, unde albul si componentele de iluminat dau o influenta energetica sporita tocmai in ideea de desfasurare a activitatilor care necesita o mai mare concentrare, zona livingu-ului scade aceasta intensitate si lasa loc calmarii vizuale, punand in prim plan 3 componente cu caracter elegant si romantic: fotoliu si taburete mov, in stil regal si un candelabru vintage cu accente de pietre semi-pretioase.

Dormitorul pozitioneaza central un pat de mari dimensiuni in lateralele caruia peretii sunt acoperiti de 2 oglinzi ce dau un efect de marire. Si aici eleganta este cea care isi spune cuvantul prin prezenta pietrelor semipretioase atat in tablia patului, cat si in accesoriile de iluminat. Ce ne atrage atentia in schimb, este tapetul care, prin design-ul tridimensional al faldurilor, induce starea de calmare si odihna, caracteristica acestei camere.

Baia pastreaza aceleasi nuante cromatice intr-un stil minimalist si modern. Avand un caracter functional, spatiul baii se evidentiaza prin accesorizarea specific feminina care nu va face altceva decat sa ofere incaperii senzualitate si confort.

Stilul romantic este unul dintre stilurile care reusesc de fiecare data sa transmita starea de spirit a celui ce alege sa il adopte in cea mai simpla si afectiva maniera. Indiferent ca vorbim de o amenajare specific feminina sau masculina, o fire calma, romantica si cu afinitati artistice, va alege intotdeauna sa isi exprime personalitatea prin simplitatea si eleganta propriei locuintei.

Designer

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole