Accente galben citron si beton aparent intr-un duplex modern din Otopeni

X-duplex este un proiect poveste ce poarta semnatura echipei Pure Mess Design. Conceptul are la baza ideea de echilibru si contrast din dorinta de a crea un spatiu dinamic dar echilibrat pentru doi beneficiari carora le plac stiluri diferite.
Locuinta tip duplex este situata in Otopeni; a fost amenajata modern, fresh, intr-o nota optimista si delicata. Fiecare zona are propriul “element wow”; s-a vrut evitarea pe cat posibil a spatiilor care isi pierd farmecul de-a lungul timpului


Deschide Galeria

Galben-citron este pata de culoare dominanta in aceasta amenajare. Nuanta a fost aleasa ca fiind calea de mijloc intre culorile preferate ale celor doi beneficiari: galben mustar si verde.

“Cum pot insa aceste doua elemente sa capete forma sub acoperisul aceleiasi amenajari? Printr-un design unitar care sustine acest concept. Am creat o fuziune intre doua stiluri complementare in care am optat si pentru un mix de insertii clasice, imbracate de elemente de design de inspiratie minimalista.”

Spatiul principal al amenajarii il constituie suprafata generoasa compusa din living, bucatarie si o zona de lucru (gandita minimalist si bine delimitata), toate abordand stiluri si cromatici diferite.

Bucataria este alcatuita din doua zone bine conturate, o linie de mobilier si blat de lucru cu depozitari generoase si chiuveta dubla si o zona de insula-bar, zona de gatit, in prelungirea careia se gaseste locul de luat masa.

Zona de gatit este conturata prin marmura abstractizata in care am montat o plita cu hota inclusa in ea, continuand vis-a-vis cu zona de insula formata dintr-un blat din monobloc de beton aparent, de el fiind prinsa placa din lemn de stejar cu toate detaliile la vedere. “

Partea fixa a bucatariei este compusa dintr-un soldat masiv realizat din MDF vopsit, iar in lateralul sau, deasupra chiuvetei, am gandit spatii de depozitare din stejar furniruit. Acest ansamblu este sustinut de verticale laterale care incadreaza fronturile; detaliul atipic este realizat din MDF vopsit de 1 cm si a fost creat pentru a oferi adancime spatiului.

Personalizarea si realizarea pieselor la comanda joaca un rol esential in povestea acestei amenajari. De la parchetul model chevron, alea carui piese au fost taiate special, la CNC, dupa dimensiunile necesare , la tot ce inseamna mobilier tapitat si spatii de depozitare.

La intrarea in locuinta a fost gandita o baie amenajata ca o opera de arta.. Fiind o baie secundara, s-a renuntata la clasica oglinda de deasupra lavoarului, iar sanitarele albe au fost inlocuite cu piese de impact, intr-o nuanta placuta de turquoise mat.

Dormitorul matrimonial, avand dressing propriu, este un spatiu aeristit, in care patul tapitat cu piele neagra de la Ditre Italia este elementul vedeta.

In spatele lui regasim cinci rame de inspiratie clasica (realizate din duropolimer) care mascheaza prin stereotomia lor usa de intrare in camera si usa catre dressing. Ambele usi sunt de tip filomuro, astfel incat se incadreaza perfect in desenul peretelui.

O insertie asimetrica de dunga vopsita galben citron pe peretele din spatele patului marcheaza personalitatile beneficiarilor.

Articole noi

Perdele și draperii sau jaluzele: ce opțiune este mai potrivită pentru casa ta

Perdele  delicate și draperii sau jaluzele funcționale? Aceasta este...

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...