Accente scandinave pentru un apartament de 2 camere si 65 mp

Atunci cand vorbim despre un design minimalist si modern, detaliile capata cea mai mare insemnatate, devenind o eticheta a unul stil personal, caracteristic fiecarui beneficiar in parte.

Deschide Galeria

In cazul acestui apartament cu doua camere, feminitatea este cea care devine expresiva prin intremediul texturilor, accesoriilor si dispunerii in spatiu a tuturor elementelor componente.

Paleta cromatica are la baza nuante specifice stilului scandinav, imbinand derivate de gri, maro, albastru, galben cu albul imaculat si negrul sobru si elegant.

Spre deosebire de amenajarile actuale care se identifica printr-un open space generos, de aceasta data bucataria beneficiaza de un spatiu propriu, impartit in zona de pregatire a mesei si dining. Mobilierul este simplu, lipsit de accesorii si imbina cele doua non culori cu ajutorul delimitarii murale ale corpurilor. 

Zona de servire a mesei aduga un plus atmosferei relaxante prin cele patru scaune confortabile, cu aspect de fotoliu. Lumina naturala patrunde din plin pe timpul zilei, cea de a doua jumatate evidentiindu-se romantic cu ajutorul corpurilor de iluminat suspendate, cu design modern.  

Linving-ul vine cu o poveste artistica ce suprapune doua spatii temporale diferite. Dressing-ul si comoda, prin design-ul liniar, par ca se indentifica peretii pe care se regasesc, lasand astfel loc celorlalte componente sa sa isi exercite influenta. Astfel, fotoliul colorat si candelabrul cu aspect vintage, reusesc sa capteze atentia prin design-ul special. 

Din punct de vedere functional, pervazul este transformat intr-un spatiu destinat activitatilor de birou, venind si el in continuarea povestii prin accesorizarea minimalista. Spatiul de relaxare este reprezentat de o canapea dubla, accesorizata cu multe perne, in spatele careia se regaseste un tablou abstract, asortat perfect cu toate elementele textile. In ceea ce priveste iluminatul artificial, cele doua aplice aflate pe cele doua laturi ale tabloului, sunt destinate obtinerii unei lumini calde si romantice. 

Dormitorul schimba imaginea cromatica cu care ne-am obisnuit, bazandu-se de aceasta data pe mai multe nuante de maro. Iar pentru ca aceasta culoare sa fie pusa in evidenta intr-un mod cat mai elegant, catifeaua isi face prezenta atat in tablia supradimensionata si cadrul patului dublu, cat si in accesorii. 
Minimalismul se remarca in mobilier unde, functionalitatea capata un rol important, mai ales in cazul dressing-ului ascuns in perete. 
Tot aici regasim si un colt destinat activitatilor de infrumusetare, reprezentat de o oglinda de mari dimensiuni, o masuta pentru machiaj si un taburete tapitat. 

Iluminarea artificiala aduce componente moderne, suspendate si leduri ascunse in galeria draperiei si in spatele tabliei. 
Prin adaugarea picturii abstracte se creeaza o continuitate cu living-ul, aceasta devenind o eticheta a spatiilor destinate relaxarii. 

Amestecul simetric al non culorilor vorbeste in cazul baii. Luxul si eleganta se imbina cu functionalitatea prin mobilierul minimalist si spatiul dedicat depozitarii. Sticla si oglina sunt elemente evidentiate de lumina rece a benzilor de led, lumina care este reflectata si de catre elementele metalice. 

Design: Anastasia Design

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole