Acest barbat isi intretine intreaga casa prin energia obtinuta dintr-un parau!

Ceea ce reuseste sa faca acest barbat cu energia necesara casei sale este pur si simplu uimitor. Apeland strict la o tehnologie eco-friendly,  folosind energia regenerabila produsa de un parau ce trece pe langa casa, putem spune ca aceasta locuinta este un exemplu in materie de dezvoltare durabila si de energie obtinuta prin metode ecologice.

Deschide Galeria

Manfred Mornhinweg, un barbat care a considerat ca lumea moderna este mult prea galagioasa si lipsita de adevaratele valori, s-a decis sa isi construiasca singur propria lui casa, pe o bucata de pamant de 40 de hectare din Chile.

O parte a procesului sau de mutare intr-o zona izolata din padurile chiliene este reprezentata de microcentrala sa bazata pe hidroenergie pentru a genera curent electric pentru casa viselor sale. Manfred a documentat intregul proces prin care a construit aceasta microcentrala, aratandu-le tuturor cum se poate face o casa ecologica, in inima naturii.

Manfred Mornhinweg explica beneficiile energiei regenerabile si a dezvoltarii durabile pentru mediul inconjurator, dar vorbeste si despre avantajele in ceea ce priveste costurile apropiate de zero pentru intretinerea unei case din punct de vedere energetic.

Fara discutie ca asemenea case reprezinta viitorul, chiar si in mediul urban, implementandu-se tehnologii de ultima ora care au ca prioritate protejarea naturii prin metode foarte eco-friendly.

Sursa Foto: Ludens.cl

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole