Acvariul, oaza de relaxare

Anul acesta a revenit la moda sa ai in casa un colt marin. Coltul marin – acvariul –reprezinta o oaza de relaxare si liniste dar si un mod de a-ti decora frumos locuinta.

Deschide Galeria

Amplasat in living, pe hol sau chiar in dormitor, acvariul va atrage energiile pozitive in casa, va decora frumos spatiul, iar tu vei avea propriul tau loc marin. O regula esentiala in amenajarea acvariului se refera la numarul si marimea pestilor pe care doresti sa-i achizitionezi si nu in ultimul rand la design-ul acvariului ce trebuie sa se armonizeze cu interiorul locuintei tale. Poti alege modelul de acvariu care ti se potriveste cel mai bine, de la acvariile mici si rotunde, pana la cele mari si patrate sau chiar cele cu forme inedite.

Acvariu mic sau acvariu mare?

Acvariul mic se potriveste celor care nu au un spatiu suficient de mare la dispozitie si celor care au un buget redus. Acvariul mare desi are dezavantajul ca ocupa mult spatiu, iti ofera posibilitatea de a-l amenaja cum iti doresti si totodata asigura un mediu mai prielnic pentru cresterea pestilor. Intr-un acvariu mare echilibrul biochimic al apei se mentine mai mult timp astfel incat intretinerea este mai usoara.

Unde amplasam acvariul?

Inainte de a cumpara si amplasa acvariul, trebuie sa tii minte o regula: nu se pozitioneaza niciodata langa calorifer sau langa o sursa constanta de caldura. Acvariul trebuie sa fie asezat intr-un loc ferit de caldura si de soare, dar in apropierea unei surse de curent. Foarte important este ca suportul pe care il asezi sa fie rezistent.

Decorul acvariului

Acvariul poate fi decorat cu plante, lemne, pietre si nisip. Exista plante adaptate mediului acvatic (alge) ce au diferite forme, culori si dimensiuni. Pentru un decor inedit puteti folosi decoaratii din ceramica sparte, o lada de comori sau un submarin in miniatura, scafandru, crocodili sau chiar pestisori aurii. Acvariul trebuie decorat nu doar pentru a fi placut privirii, ci si pentru crearea unui mediu cat mai apropiat de cel natural pentru pesti. Acestia au nevoie de aceste decoruri pentru a se putea ascunde astfel incat sa nu ajunga sa fie stresati.

Amenajeaza in casa un spatiu cu decor marin alegandu-ti un acvariu ce iti va oferi liniste si relaxare!

 

Sursa Foto: Pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor