Alegerea corecta a pernei – secretul unui somn bun

Cum alegem perna potrivita este o intrebare pe care cu totii ne-am pus-o la un moment dat. Un somn bun este foarte important pentru a avea o zi reusita. Dormitul pe o perna aleasa la intamplare poate crea dureri de cap, de gat sau chiar probleme respiratorii.

Deschide Galeria

Este bine de stiut ca tipul de perna trebuie adaptat modului in care dormiti. Inainte de a va decide sa achizitionati un anumit tip de perna luati in considerare pozitia in care dormiti. Scopul pernei este de a va sustine capul in asa fel incat alinierea corpului sa fie cat mai reusita.

Pozitia coloanei vertebrale trebuie sa fie cat mai stabila, fara a fi indoita intr-o parte sau alta. Acest lucru este important pentru ca organismul sa se relaxeze in timpul somnului, iar dimineata sa ne trezim cu bateriile incarcate.

In primul rand, cei care dorm pe spate sau pe burta au nevoie de o perna mai subtire, astfel incat pozitia capului sa se potriveasca cu linia coloanei vertebrale. In al doilea rand, cei care dorm pe o parte au nevoie de o perna mai ferma care sa completeze distanta dintre umar si ureche.

Tipul de umplutura al pernei este de asemenea foarte important. Combinatia dintre pene si puf reprezinta una dintre cele mai bune tipuri de umpluturi. Aceste perne sunt moi, dar suficient de ferme pentru a sustine corect pozitia capului. Puful este cel mai bun izolator din lume, fiind alegerea perfecta pentru o senzatie delicata de caldura si confort. Acesta preia temperatura corpului si nu supraincalzeste.

Pernele din bumbac sau cele de lana sunt mai ferme decat cele din puf, sunt mai rezistente la acarieni si sunt ideale pentru cei care sufera de astm sau diverse alergii. Bumbacul este un material care asigura o ventilatie corespunzatoare in timpul somnului, prevenind transpiratia.

Pernele umplute cu granule de spuma cu memorie se adapteaza perfect la forma corpului indiferent daca pozitia acestuia este schimbata in timpul somnului. Tot din categoria materialelor sintetice, poliesterul este un material extrem de usor, nu se preseaza, este rezistent la acarieni si se uzeaza foarte greu.

Ca o concluzie, noi va sfatuim ca indiferent de tipul de material cu care este umpluta perna, sa tineti cont de pozitia in care dormiti si de senzatia pe care doriti sa o aveti in timpul odeihnei. Un pat garnisit cu perne confortabile va fi intotdeauna sinonim cu relaxarea si cu starea de bine.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole