Alegerea corecta a pernei – secretul unui somn bun

Este bine de stiut ca tipul de perna trebuie adaptat modului in care dormiti. Inainte de a va decide sa achizitionati un anumit tip de perna luati in considerare pozitia in care dormiti. Scopul pernei este de a va sustine capul in asa fel incat alinierea corpului sa fie cat mai dreapta.
Pozitia coloanei vertebrale trebuie sa fie cat mai neurta, fara a fi indoita intr-o parte sau alta. Acest lucru este important pentru ca organismul sa se relaxeze in timpul somnului, iar dimineata sa ne trezim cu bateriile incarcate.
In primul rand, cei care dorm pe spate sau pe burta au nevoie de o perna mai subtire, astfel incat pozitia capului sa se potriveasca cu linia coloanei vertebrale. In al doilea rand, cei care dorm pe o parte au nevoie de o perna mai ferma care sa completeze distanta dintre umar si ureche.
Tipul de umplutura al pernei este de asemenea foarte important. Combinatia dintre pene si puf reprezinta una dintre cele mai bune tipuri de umpluturi. Aceste perne sunt moi dar suficient de ferme pentru a sustine corect pozitia capului. Puful este cel mai bun izolator din lume, fiind alegerea perfecta pentru o senzatie delicata de caldura si confort. Acesta preia temperatura corpului si nu supraincalzeste.
Ca o concluzie, noi va sfatuim ca indiferent de tipul de material cu care este umpluta perna sa tineti cont de pozitia in care dormiti. In timpul somnului capul trebuie sa fie aliniat cu coloana vertebrala, pentru ca somnul sa fie cat mai odihinitor iar dimineata sa ne trezim plini de energie.

Articole noi

Inspiratie din natura – Amenajare moderna apartament 90mp

Intr-un decor neutru, minimalist, cu nuante calde, deschise, regasim...

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...