Alegerea faianței din baie pentru un aspect premium

Alegerea faianței potrivite pentru baie este esențială pentru a crea un spațiu elegant și funcțional.

Iată câteva sfaturi pentru a alege faianța din baie pentru un aspect premium:

Tipul de faianță:

Ceramică: Cea mai populară opțiune pentru baie, ceramica este durabilă, ușor de curățat și rezistentă la umezeală. Alegeți faianță de calitate superioară cu un finisaj impecabil.

Porțelan: Mai scumpă decât ceramica, dar și mai durabilă și mai rezistentă la zgârieturi. Porțelanul oferă o varietate mai largă de culori, modele și texturi.

Mozaic: O opțiune elegantă și versatilă, mozaicul poate fi folosit pentru a crea modele complexe sau pentru a accentua alte elemente din baie.

Dimensiune și formă:

Dimensiune: Faianța de dimensiuni mari (60×60 cm sau mai mari) poate crea un aspect modern și minimalist, în timp ce faianța de dimensiuni mai mici (30×30 cm sau mai mici) poate fi mai versatilă și mai ușor de instalat.

Formă: Faianța pătrată este cea mai comună opțiune, dar faianța dreptunghiulară, hexagonală sau în alte forme poate fi utilizată pentru a crea un aspect unic.

Culoare și model:

Culoare: Alegeți o culoare care se potrivește cu schema de culori generală a băii. Culorile neutre, cum ar fi albul, griul sau bej, pot crea un aspect elegant și atemporal, în timp ce culorile mai îndrăznețe pot adăuga personalitate spațiului.

Model: Faianța cu modele poate fi o modalitate excelentă de a adăuga interes și personalitate băii. Alegeți un model care se potrivește cu stilul general al spațiului.

Finisaj:

Lucios: Un finisaj lucios poate face ca baia să pară mai mare și mai luminoasă. Cu toate acestea, poate fi mai ușor de văzut petele și zgârieturile.

Mat: Un finisaj mat ascunde mai bine petele și zgârieturile, dar poate face ca baia să pară mai mică.

Satinat: Un finisaj satinat este un compromis între lucios și mat, oferind un aspect elegant și practic.

Calitate:

Nu faceți rabat la calitate: Alegeți faianță de la un producător de renume și asigurați-vă că are o garanție bună.

Verificați specificațiile: Asigurați-vă că faianța este potrivită pentru utilizarea în baie și că are un coeficient de absorbție al apei (CAI) scăzut.

Inspectați faianța: Înainte de a o instala, inspectați faianța pentru a vă asigura că nu are defecte sau fisuri.

Alte sfaturi:

Luați în considerare spațiul: Asigurați-vă că alegeți o dimensiune de faianță care se potrivește cu dimensiunea băii.

Gândiți-vă la lumina naturală: Dacă baia are lumină naturală limitată, alegeți o faianță de culoare deschisă sau cu un finisaj lucios.

Folosiți faianță decorativă: Faianța decorativă poate fi utilizată pentru a crea un punct focal sau pentru a adăuga detalii.

Angajați un profesionist: Dacă nu sunteți sigur cum să alegeți sau să instalați faianța, angajați un profesionist.

Urmând aceste sfaturi, veți putea alege faianța perfectă pentru baia dvs., creând un spațiu elegant și funcțional care vă va oferi ani de satisfacție.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole