fbpx

Alt Club, un spatiu multifunctional din Timisoara, adresat exclusiv persoanelor din mediul IT si creativ – digital

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Alt Club din Timisoara este un loc privat, adresat exclusiv persoanelor care activeaza in mediul IT si creativ – digital. A fost conceput ca un spatiu multifunctional, dedicat deopotriva activitatilor profesionale si de relaxare si functioneaza pe modelul „members only”, fiind permis accesul doar persoanelor care detin acest statut, impreuna cu invitatii acestora, in anumite conditii.
Clubul are o segmentare a spatiilor, potrivita pentru desfasurarea unor activitati diverse. Este dotat cu o biblioteca, o zona tip bar, o sala de cinema si o sala de jocuri, fiecare cu aparatura de ultima ora. Astfel, in afara de clasica zona de lucru si networking, membrii au solutii de recreere si divertisment, concepute in conformitate cu profilul, gusturile si interesele lor.
Cat au durat lucrarile de amenajare? “Alt Club isi desfasoara activitatea in una din cladirile monument istoric din Timisoara, Casa cu Atlanti. Fiind vorba despre o cladire de patrimoniu, din 1812, am incercat sa ne pastram la un nivel minimal in ceea ce priveste interventiile, dar chiar si asta ne-a luat destul de mult – aproape 6 luni. Consideram ca amenajarea locului nu este finalizata. Am investit, intr-adevar, aproape sase luni la inceput, dar in permanenta ajustam, schimbam, adaugam noi elemente. Spatiul este unul dinamic, din toate punctele de vedere.”
Ce materiale ati folosit? “Am folosit mult lemn, imbinand elemente vechi si noi de mobilier cu structurile deja existente in spatiu. Am intervenit in mod deosebit acolo unde ne­-am dorit sa redam echilibrul, luminozitatea sau functionalitatea. De exemplu, elementele de tamplarie din biblioteca si bar, care erau maro inchis, le­-am pastrat, dar le-­am vopsit in alb. De asemenea, am reconditionat scara interioara si pardoseala din lemn de brad.”
De unde ati cumparat mobila si celelalte elemente de decor? “Am facut mult research pentru a gasi cele mai bune variante de mobilier. Confortul oferit si utilitatea acestuia au fost criteriile principale care ne-au ghidat alegerile. Am achizitionat atat mobilierul, cat si decoratiunile de la mai multi furnizori, dar unele obiecte am ales sa le producem noi. Spre exemplu, nu am gasit mese care sa indeplineasca cerintele de lucru ale membrilor. Colegii de la X3 au gandit designul meselor pe care le folosim acum si pe care le-am lucrat intr-un atelier privat. De asemenea, tablourile si o parte a mobilierului din Alt Cinema le-am lucrat tot noi. Neoanele cu gaz, care reprezinta logo-urile unor companii celebre din domeniul IT, le-am lucrat tot la comanda. Desi pe piata sunt mai des intalnite

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...