Alt Club, un spatiu multifunctional din Timisoara, adresat exclusiv persoanelor din mediul IT si creativ – digital

Sistemul de iluminat este creatia unui anumit designer? “Tot sistemul de iluminat a fost gandit si implementat de noi. Am cumparat doar cateva corpuri de iluminat pe care le-am adaptat in functie de spatiu. Pentru ca in timpul zilei membrii lucreaza aici, iar seara si in weekend mai mult se relaxeaza, a trebuit sa gandim sistemul de iluminat in asa fel incat sa se potriveasca cu ambele situatii.”
Ati intampinat probleme tehnice in timpul lucrarilor? “Cum folosim atat parterul, cat si spatiul de deasupra, am vrut neaparat sa legam cumva spatiile ca utilitate. Asta a insemnat o mica interventie la un zid de sustinere, acolo unde acum este masa de biliard. La parter, probabil cea mai mare schimbare a fost delimitarea unui spatiu pentru bucatarie, care nu a existat pana acum si care, implicit, a permis crearea zonei pentru Alt Cinema. O alta etapa importanta, insa destul de dificila, a fost refacerea tuturor instalatiilor existente si alinierea spatiului, aflat intr-o cladire istorica, la standardele actuale.”
Cum descrieti Alt Club intr-o singura propozitie? “Alt Club este, pentru membri, spatiul in care acestia pot imbina munca, relaxarea si distractia intr-un mod diferit, personalizat in functie de nevoile si pasiunile lor.”
Ce suprafata are intreaga lucrare? “Clubul este structurat pe doua etaje si acopera, in total, 350 de metri patrati, din care 190 la parter si 160 la etaj. Acest spatiu are o capacitate de aproximativ 150 de persoane.” Ne puteti spune care a fost bugetul estimativ? “Intregul concept a necesitat o investitie de 200.000 de euro, care va fi recuperata in cel putin cinci ani.”
Ce influente ati avut? “Ne-au inspirat spatiul si profilul membrilor, influentele venind din profesiile acestora. De aceea, multe din decoratiuni sunt din zona digital, punand accentul pe gadgeturi si tehnologii folosite. Nu e doar un spatiu tip hub, unde cei din mediul creativ-digital pot veni sa lucreze sau sa socializeze in breasla, ci le ofera si solutii de recreere si divertisment gandite in conformitate cu profilul, gusturile si interesele acestora.”

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole