fbpx

Alt Club, un spatiu multifunctional din Timisoara, adresat exclusiv persoanelor din mediul IT si creativ – digital

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Sistemul de iluminat este creatia unui anumit designer? “Tot sistemul de iluminat a fost gandit si implementat de noi. Am cumparat doar cateva corpuri de iluminat pe care le-am adaptat in functie de spatiu. Pentru ca in timpul zilei membrii lucreaza aici, iar seara si in weekend mai mult se relaxeaza, a trebuit sa gandim sistemul de iluminat in asa fel incat sa se potriveasca cu ambele situatii.”
Ati intampinat probleme tehnice in timpul lucrarilor? “Cum folosim atat parterul, cat si spatiul de deasupra, am vrut neaparat sa legam cumva spatiile ca utilitate. Asta a insemnat o mica interventie la un zid de sustinere, acolo unde acum este masa de biliard. La parter, probabil cea mai mare schimbare a fost delimitarea unui spatiu pentru bucatarie, care nu a existat pana acum si care, implicit, a permis crearea zonei pentru Alt Cinema. O alta etapa importanta, insa destul de dificila, a fost refacerea tuturor instalatiilor existente si alinierea spatiului, aflat intr-o cladire istorica, la standardele actuale.”
Cum descrieti Alt Club intr-o singura propozitie? “Alt Club este, pentru membri, spatiul in care acestia pot imbina munca, relaxarea si distractia intr-un mod diferit, personalizat in functie de nevoile si pasiunile lor.”
Ce suprafata are intreaga lucrare? “Clubul este structurat pe doua etaje si acopera, in total, 350 de metri patrati, din care 190 la parter si 160 la etaj. Acest spatiu are o capacitate de aproximativ 150 de persoane.” Ne puteti spune care a fost bugetul estimativ? “Intregul concept a necesitat o investitie de 200.000 de euro, care va fi recuperata in cel putin cinci ani.”
Ce influente ati avut? “Ne-au inspirat spatiul si profilul membrilor, influentele venind din profesiile acestora. De aceea, multe din decoratiuni sunt din zona digital, punand accentul pe gadgeturi si tehnologii folosite. Nu e doar un spatiu tip hub, unde cei din mediul creativ-digital pot veni sa lucreze sau sa socializeze in breasla, ci le ofera si solutii de recreere si divertisment gandite in conformitate cu profilul, gusturile si interesele acestora.”

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...