Am inchis marea intr-o camera – decoruri cu inspiratie marina

Vara, suntem inevitabil ademeniti de tinute in dungi marinaresti si cromatici alb-albastre. De ce n-ar profita si camerele noastre de o mica transformare?

Deschide Galeria

Iata cateva idei.

Pentru cei curajosi, mereu cu dor de mare

Puteti crea un background marin vopsind unul dintre pereti in dungi alb-bleumarin, sau aplicand un tapet cu aceasta combinatie. Daca alternarea de alb-bleumarin vi se pare plictisitoare, puteti plusa prin segmentarea peretelui in alb si bleumarin, cu texturarea diferita a peretilor in fiecare dintre aceste zone. Puteti placa un perete din baie sau living cu lemn vopsit in culori marinaresti, antichizat. O alta idee este sa decorati interiorul usii de la intrarea in incapere si sa inlocuiti covorul cu unul in aceleasi tonuri.

Desigur, marin nu inseamna doar bleumarin, prin urmare puteti complimenta interiorul cu zone de rosu corai si bej nisip. O canapea cu tapiterie alba asortata la fotolii bleumarin, pe un covor de culoarea nisipului, vor crea efectul dorit.

Tocaria este de multe ori neglijata, insa are un efect puternic atunci cand este vopsita intr-o culoare saturata. Ferestrele devenite albastre, pe un perete alb, vor duce inevitabil cu gandul la insulele grecesti, si vor improspata atat interiorul cat si fatada casei.

Puteti folosi obiecte marinaresti masive ca puncte focale, dar doar daca se integreaza in restul decorului. Un colac de salvare pictat, o busola, o carma sau un navod de pescuit atarnat in camera sunt o idee buna pentru desavarsirea unui decor.

Pentru a va feri de exagerari, limitati-va la trei elemente marine intr-o incapere, si niciodata din aceeasi familie de obiecte. Nu asortati o draperie in dungi unui covor in aceeasi textura, si nici nu exagerati cu decoratiunile. Farmecul incaperilor marine sta in plasarea curajoasa, dar nu sufocanta, a acestor detalii.

Pentru cei cu gandul la mare doar vara

Exista persoane care inlocuiesc decorurile in functie de anotimp, si cea mai simpla maniera este sa isi accesorizeze incaperea. Draperiile in dungi alb-bleumarin incadreaza perfect o fereastra cu toc alb, chiar daca privelistea nu este spre largul marii.

Pernele decorative pot imprumuta rapid un aer marin unei incaperi monotone. Asociate cu detalii subtile in aceeasi tematica, precum ramele fotografiilor sau manerele sertarelor, vor oferi un aer marin subtil, studiat.

Corpurile de iluminat pot prelua inspiratii pescaresti, atunci cand sunt accesorizate cu sfoara, scoici sau corali. Evitati insa raspandirea de suveniruri din statiuni prin incapere – veti avea tendinta de a le insira dezordonat si cateva scoici presarate in biblioteca nu aduc marea intr-o camera. Este preferabil sa faceti o singura alegere marina care sa iasa in evidenta, decat prea multe, plasate vag si disparat.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole