fbpx

Ambient urban bucurestean amenajat de Interiology in doar 50 mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Provocarea amenajarii de fata a constituit-o suprafata relativ mica (cca 50 mp) si dorinta beneficiarului de a avea o locuinta care sa raspunda tuturor nevoilor sale, fiind in acelasi timp confortabila, utila si reprezentativa pentru stilul sau de viata.

Deschide Galeria

Apartamentul este situat intr-un ansamblu rezidential nou din Bucuresti si este compus din doua camere: living si dormitor.

Arhitectul Alexandru Bucur de la Interiology a reusit sa raspunda tuturor nevoilor proprietarului, creand o locuinta confortabila si utila pentru o singura persoana, adecvata stilului modern si urban solicitat de beneficiar.

Amenajarea a fost realizata cu tonuri mai inchise de culoare, care sa compuna o atmosfera discreta, cu lumina filtrata. Pentru a mari vizual spatiul si pentru a-l face cat mai dinamic, s-au folosit materiale lucioase (tavane elastice Paris Design Ceilings, tencuieli decorative lucioase Stucco, mobilier din plexiglas colorat de la Kartell).

In zona de living predomina tonuri inchise de wenge, iar lumina naturala este filtrata prin perdele, cu accente de luciu pe scafa din tavan si accente de culoare realizate prin grafica de pe perete. Mobilierul ales este simplu, minimalist, urmand linia modernista a intregii amenajari.
Dormitorul este dominat de un tavan elastic pe toata suprafata, care creeaza senzatia de inaltime si reflecta spectaculos corpul de iluminat ales de arhitect. Tonurile de visiniu inchis si burgund sunt corelate cu culoarea plafonului si reflectate de pardoseala brun-roscata.

Bucataria este incaperea care s-a dorit a fi cea mai luminoasa, motiv pentru care s-a optat pentru mobilier bej si accente funky – culori indraznete care se regasesc pe faianta, mobilier, lampi si scaunele din plexiglass colorat.
Pentru baie, s-au ales culori calde si s-a folosit tencuiala Stucco, elementele din sticla si oglinda amplificand vizual spatiul.

Buna comunicare dintre arhitect si proprietar a contribuit la reusita amenajarii: apartamentul reflecta intr-adevar personalitatea si stilul acestuia. „Am impartasit aceleasi idei de la bun inceput legat de conceptul amenajarii casei si de multe ori m-au ajutat in gasirea diverselor obiecte decorative si de mobilier, si a avut un aport important in amenajarea baii” (arhitect Alexandru Bucur).

Ambientul creat reflecta atmosfera urbanului nocturn: lumina putina si difuza, atent dozata, pete luminoase care surprind si creeaza zone de mister, elemente lucioase care starnesc dorinta de a le descoperi, accente de culori puternice pe un decor creat din culori inchise, reci.

Reclama

Articole noi

De ce este bine să verifici centrala termică și instalația înainte de începerea sezonului rece?

Centrala termică îți oferă tot confortul de care ai...

Tipuri de canapele și calitățile lor

Canapele sunt una dintre cele mai importante piese de...

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...