Inspiratia de astazi vine de la arhitectul Cristian Emanuel Patrascu sub forma unei amenajari de apartament de 3 camere cu o suprafata de 90 metri patrati din Bucuresti.

Suprafata generoasa a reprezentat atat un privilegiu cat si o provocare in negocierea spatiilor. Astfel, arhitectul a dorit sa profite de potentialul zonei de zi si in acelasi timp sa controleze legaturile dintre holuri si livingul propriu-zis. Astfel, a propus 2 structuri de mobilier cu rafturi deschise care sa permita patrunderea luminii si care sa ofere si posibilitatea de depozitare. In sprijinul propunerii apare si un al treilea raft ce functioneaza ca biblioteca.

Amenajarea urmeaza o linie de inspiratie scandinava, reliefand o stransa legatura cu natura prin utilizarea multor materiale naturale precum lemnul de pluta, bambusul, lemnul de balsa, ratan, lemnul masiv si diferite impletituri, precum si a tapetului ce ilustreaza trunchiuri de mesteceni. Plantele joaca si ele un rol important in amenajare, fiind prezente in mai toate incaperile.

Zona de zi cuprinde 4 functiuni: vestibulul de la intrare conturat cu ajutorul rafturilor deschise destinate expunerii plantelor, o zona de luat masa, zona de conversatii cu o canapea generoasa ce se continua cu o biblioteca, situata intr-o zona de tranzit.

Culoarea folosita cu preponderenta este albul, accentele fiind date de obiectele din diferite esente de lemn, tonuri de gri precum si de accentele de galben, turcoaz, verde-menta. Ca accesorii, se remarca corpurile de iluminat, toate diferite, numitorul comun fiind designul lor industrial.

Bucataria preia tematica trasata in living, cu un alb dominant intercalat cu accente de culoare date de vesela, obiectele decorative sau tablourile cu orasele vizitate de beneficiari. De asemenea, lemnul intervine in diverse locuri cum ar fi blatul de lucru, manerele usilor, raftul pentru depozitari sau masuta rabatabila.

In dormitor se reia tema naturii prin peretele tapetat, iar lemnul si albul comunica armonios. S-a preferat un dressing inalt pentru a spori eficienta depozitarii; tot aici a fost instalat si televizorul.

A treia camera, transformata in birou, cuprinde spatiile de lucru. Politele si luminile individuale personalizeaza aceste spatii. Accentele de culoare se regasesc la nivelul corpurilor de depozitare, iar peretele tapetat are un design specific unei camere de lucru.

Tinand cont de dorintele beneficiarilor, arhitectul a reusit sa obtina o amenajare unitara in toate camerele, o baza ce poata fi interpretata si adaptata dupa nevoile viitoare ale beneficiarilor.

Daca ti-a placut aceasta amenajare si iti doresti sa colaborezi cu Cristian, il poti contacta la aceasta adresa de email: patrascu.cristian.emanuel@gmail.com.

Vine Craciunul! Pregateste casa pentru cei dragi cu decoratiuni speciale! Avem cateva sute de recomandari aici!
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!