Situat intr-o zona rezidentiala linistita din Calarasi, apartamentul de 67 de metri patrati contureaza o atmosfera relaxanta, ordonata , pe principiul “less is more”. Regasim mai putine piese de decor si accesorii insa in alegerea celor prezente, a fost pus accentul pe calitate.

Finalizat in iunie 2020, amenajarea a fost vizibil influentata de restrictiile si temerile din timpul unei pandemii. Tinand cont si de profesia si pasiunea clientului pentru farmacie (si pentru tot ce tine de natura), accentul in conceptul amenajarii a fost pus pe sanatatea locuitorului, posibilitatea de a curata si dezinfecta facil suprafetele, inserarea unor materiale antimicrobiene.

Bazandu-ne pe ideea ca lumina soarelui si aerul proaspat ne pastreaza sanatosi mai mult timp, in acest apartament, pe langa accentul pus pe lumina, atat naturala cat si artificiala, a mai fost montat un sistem de ventilatie si filtrarea aerului.”

Designerii ne povestesc ca acest sistem garanteaza “o aerisire automata, elimina excesul de umiditate in sezoanele reci, te ajuta sa faci economii la energie datorita recuperarii cu randament de peste 90%, aer proaspat, fara praful exterior, fara zgomotul nedorit ce patrunde deseori prin fereastra deschisa si ajuta aerul conditionat sa functioneze mai eficient vara, prin mentinerea racorii in interior si a caldurii afara, datorita inversarii procesului.

Imaginea curata si luminoasa a apartamentului aminteste de ordinea si curatenia unei farmacii, in timp ce pasiunea clientului pentru natura a influentat paleta cromatica a amenajarii.

Culorile deschise, albul general accentuat de nuante de verde - salvie, impreuna cu materiale naturale si nuantele de lemn de stejar si bambus garanteaza o atmosfera relaxanta, linistitoare. O amenajare ca aceasta, bazata in mare parte pe alb creeaza senzatia unui spatiu mult mai generos.

Lemnul de bambus a fost folosit la blaturile de la baie si ancadramentul creat in bucatarie, alegere bazata pe proprietatile antimicrobiene si antistatice ale acestei esente de lemn. Pentru blatul de lucru din bucatarie a fost propus cuartul, un alt material folosit din ce in ce mai des in amenajari pentru duritata si proprietatile sale sanitare.

In cazul amenajarii apartamentului Flacara, alegerile facute, desi in principal de natura functionala s-au transformat si in elemente estetice de calitate, elemente care sa puna bazele unui spatiu care sa inspire calm, siguranta, o casa pe care ulterior beneficiarul sa o transforme in acasa.“

Arhitecti: Lime Studio

Fotograf: Sabin Prodan

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!