Amenajare in stil eclectic pentru un apartament de 50 de mp

O distributie spatiala moderna, putin neconventionala, mobilier si elemente decorative cu influente clasice. Este povestea unui apartament de doua camere din St. Petersburg transformat intr-un studio cu living luminos si bucataria deschisa, plus un dormitor retras, cu acces din living, amplasat in locul dressingului anterior.

Deschide Galeria

Locuinta dispune de 50 de metri patrati, care au fost optimizati la maxim prin redistribuirea functiunior, cu interventii minime de demolare si constructie de pereti din rigips. O prioritate in demersul proiectului de amenajare a constituit-o crearea unei separari intre zona de dormit, relaxare si zona de primit oaspeti, spatiul de zi.

A rezultat astfel, un open space functional si primitor, compus din bucatarie dispusa in L, o mica zona de dining (bine accentuata de setul de lampi sculpturale din plafon) si livingul cu un perete media incapator si o canapea-coltar, extensibila. Adiacent zonei de living, dormitorul este separat prin intermediul unui perete cu usi de sticla, glisante. Rama metalica neagra a acestor usi contribuie la stilul general elegant si sobru al amenajarii. Baia generoasa, de aproape 5 metri patrati, are acces din holul de intrare si este lipita de peretele scurt al bucatariei.

Beneficiarii sunt un cuplu casatorit, persoane sobre si foarte ocupate, care calatoresc constant in interes profesional; avand multe calatorii de afaceri in St. Petersburg au decis sa amenajeze o locuinta adaptata necesitatilor si dorintelor proprii. Atmosfera concisa, austera, confortul, sobrietatea finisajelor, pentru ei toate acestea recreeaza ideea de camin si acasa.

Luand in considerare si inaltimea generoasa a spatiului, 3 metri liberi, designerii au propus cu succes o paleta cromatica dura, curajoasa, bazata pe culori puternice si un contrast intre tonuri calde si reci. Adaptate conceptului amenajarii, finisajele conservatoare mizeaza pe vopsea lavabila pentru pereti, tapet ca accent pentru peretele cu tablia patului, pardoseala din parchet lemn stratificat si placare cu faianta a zonei de deasupra blatului de lucru din bucatarie.

La cererea beneficiarilor, au fost create cat mai multe spatii de depozitare posibil, majoritatea incastrate, avand si un rol estetic pe langa cel extrem de functional. Usile glisante ale dulapului din hol au o impartire de tip clasic si sunt partial placate cu oginzi. Nisele cu rafturi de depozitare din bai exploateaza spatiul creat prin incastrarea rezervorului. Dormitorul dispune de un intreg perete cu module de depozitare a hainelor; usile sunt tot glisante si aici, din cauza spatiului redus.

Livingul a fost mobilat intr-o maniera clasica, simetrica; este compus din doua piese inalte de biblioteca, ce incadreaza o comoda cu patru sertare ornamentate pe care este amplasat televizorul. Logia, cu acces din bucatarie, dispune si ea de un dulap incastrat, fara a limita prea mult din zona de relaxare amenajata aici.

Diversele piese de mobilier au fost realizate la comanda intr-un atelier local, dupa schitele proiectantilor, in timp ce accesoriile, sistemele de organizare din interiorul dulapurilor au fost achizitionte de la Ikea. Mobilierul tapitat a fost comandat la fabrici locale.

Designeri: Cubiqstudio

Foto: Anton Ivanov

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole