fbpx

Amenajare in stil scandinav pentru o casa de 80 mp din Otopeni

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

O amenajare ce are la baza simplitatea si valorile designului scandinav si profita la maxim de fiecare centimetru disponibil; este povestea unui cuplu care si-a dorit sa inlocuiasca viata la bloc cu experienta locuirii la curte.

Deschide Galeria

Cu o investitie de 22000 de euro in finisaje si mobilier, locuinta dispusa pe doua nivele, a fost finalizata in 2020 sub atenta coordonare a echipei Next Interior. Acestia au amenajat open space-ul de la parter si dormitorul matrmonial situat la etaj, restul spatiilor urmand a fi amenajate in curand.

Avand in vedere suprafata redusa, ne-am dat imediat seama ca o bucatarie inchisa, asa cum era ea propusa in planurile dezvoltatorului, nu va face decat sa fragmenteze si sa intunece spatiul.

Eliminand peretii de compartimentare ai bucatariei am obtinut un spatiu deschis, care inglobeaza holul de intrare, bucataria, livingul si zona de luat masa. Astfel, am eliminat efectul de tunel pe care il avea holul, dar mai ales, in amenajarea bucatariei am putut sa propunem o insula care sa functioneze si ca spatiu de lucru si depozitare, dar este si loc de luat micul dejun.

Un mare atuu al proiectului l-a constituit colaborarea inca de la inceputul constructiei cu echipa de designeri si interventia acestora la compartimentarea parterului. Au fost realizate astfel cateva modificari de compartimentare si regandite circulatiile intre spatiile propuse de dezvoltatorul de la Anavia Residence.

Conceptul amenajarii a avut la baza preferintele beneficiarilor: un design minimalist, scandinav, culori deschise si folosirea unor materiale naturale. Astfel, a fost aleasa  o paleta cromatica neutra, predomina nuantele de gri pe care se evidentiaza accentele puternice de galben-intens.

O nuanta de gri inchis delimiteaza vizual bucataria de zona de living si dining. Biblioteca din living are un dublu rol: mascheaza laterala frigiderului si asigura spatiu de expunere pentru coralii colectionati de mama propritarei.

Clientii nu au vrut sa includa in amenajarea locuintei lor tapetul sau vopseaua decorativa; insa au aprobat cu entuziasm varianta unei placari cu placi de lemn a peretelui din spatele televizorului din living si a peretelui din spatele patului matrimonial (accentuat prin iluminare cu led).

Patul este de la Divanissimi, iar dulapul de haine cu usi glisante din HPL este realizat pe comanda. Am ales sa folosim HPL pentru a optimiza costurile, pastrand caracterul lucios al materialului.

Arhitecti: Next Interior

Fotografii: Andreea Dobrescu Photography

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...