Amenajare in stil scandinav pentru o casa de 80 mp din Otopeni

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

O amenajare ce are la baza simplitatea si valorile designului scandinav si profita la maxim de fiecare centimetru disponibil; este povestea unui cuplu care si-a dorit sa inlocuiasca viata la bloc cu experienta locuirii la curte.

Deschide Galeria

Cu o investitie de 22000 de euro in finisaje si mobilier, locuinta dispusa pe doua nivele, a fost finalizata in 2020 sub atenta coordonare a echipei Next Interior. Acestia au amenajat open space-ul de la parter si dormitorul matrmonial situat la etaj, restul spatiilor urmand a fi amenajate in curand.

Avand in vedere suprafata redusa, ne-am dat imediat seama ca o bucatarie inchisa, asa cum era ea propusa in planurile dezvoltatorului, nu va face decat sa fragmenteze si sa intunece spatiul.

Eliminand peretii de compartimentare ai bucatariei am obtinut un spatiu deschis, care inglobeaza holul de intrare, bucataria, livingul si zona de luat masa. Astfel, am eliminat efectul de tunel pe care il avea holul, dar mai ales, in amenajarea bucatariei am putut sa propunem o insula care sa functioneze si ca spatiu de lucru si depozitare, dar este si loc de luat micul dejun.

Un mare atuu al proiectului l-a constituit colaborarea inca de la inceputul constructiei cu echipa de designeri si interventia acestora la compartimentarea parterului. Au fost realizate astfel cateva modificari de compartimentare si regandite circulatiile intre spatiile propuse de dezvoltatorul de la Anavia Residence.

Conceptul amenajarii a avut la baza preferintele beneficiarilor: un design minimalist, scandinav, culori deschise si folosirea unor materiale naturale. Astfel, a fost aleasa  o paleta cromatica neutra, predomina nuantele de gri pe care se evidentiaza accentele puternice de galben-intens.

O nuanta de gri inchis delimiteaza vizual bucataria de zona de living si dining. Biblioteca din living are un dublu rol: mascheaza laterala frigiderului si asigura spatiu de expunere pentru coralii colectionati de mama propritarei.

Clientii nu au vrut sa includa in amenajarea locuintei lor tapetul sau vopseaua decorativa; insa au aprobat cu entuziasm varianta unei placari cu placi de lemn a peretelui din spatele televizorului din living si a peretelui din spatele patului matrimonial (accentuat prin iluminare cu led).

Patul este de la Divanissimi, iar dulapul de haine cu usi glisante din HPL este realizat pe comanda. Am ales sa folosim HPL pentru a optimiza costurile, pastrand caracterul lucios al materialului.

Arhitecti: Next Interior

Fotografii: Andreea Dobrescu Photography

Reclama

Articole noi

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...

5 plante care s-au adaptat si la clima din Romania

Țara noastră este cunoscută pentru clima și pentru solul...