Amenajare in stil scandinav pentru o casa de 80 mp din Otopeni

O amenajare ce are la baza simplitatea si valorile designului scandinav si profita la maxim de fiecare centimetru disponibil; este povestea unui cuplu care si-a dorit sa inlocuiasca viata la bloc cu experienta locuirii la curte.


Deschide Galeria

Cu o investitie de 22000 de euro in finisaje si mobilier, locuinta dispusa pe doua nivele, a fost finalizata in 2020 sub atenta coordonare a echipei Next Interior. Acestia au amenajat open space-ul de la parter si dormitorul matrmonial situat la etaj, restul spatiilor urmand a fi amenajate in curand.

Avand in vedere suprafata redusa, ne-am dat imediat seama ca o bucatarie inchisa, asa cum era ea propusa in planurile dezvoltatorului, nu va face decat sa fragmenteze si sa intunece spatiul.

Eliminand peretii de compartimentare ai bucatariei am obtinut un spatiu deschis, care inglobeaza holul de intrare, bucataria, livingul si zona de luat masa. Astfel, am eliminat efectul de tunel pe care il avea holul, dar mai ales, in amenajarea bucatariei am putut sa propunem o insula care sa functioneze si ca spatiu de lucru si depozitare, dar este si loc de luat micul dejun.

Un mare atuu al proiectului l-a constituit colaborarea inca de la inceputul constructiei cu echipa de designeri si interventia acestora la compartimentarea parterului. Au fost realizate astfel cateva modificari de compartimentare si regandite circulatiile intre spatiile propuse de dezvoltatorul de la Anavia Residence.

Conceptul amenajarii a avut la baza preferintele beneficiarilor: un design minimalist, scandinav, culori deschise si folosirea unor materiale naturale. Astfel, a fost aleasa  o paleta cromatica neutra, predomina nuantele de gri pe care se evidentiaza accentele puternice de galben-intens.

O nuanta de gri inchis delimiteaza vizual bucataria de zona de living si dining. Biblioteca din living are un dublu rol: mascheaza laterala frigiderului si asigura spatiu de expunere pentru coralii colectionati de mama propritarei.

Clientii nu au vrut sa includa in amenajarea locuintei lor tapetul sau vopseaua decorativa; insa au aprobat cu entuziasm varianta unei placari cu placi de lemn a peretelui din spatele televizorului din living si a peretelui din spatele patului matrimonial (accentuat prin iluminare cu led).

Patul este de la Divanissimi, iar dulapul de haine cu usi glisante din HPL este realizat pe comanda. Am ales sa folosim HPL pentru a optimiza costurile, pastrand caracterul lucios al materialului.

Arhitecti: Next Interior

Fotografii: Andreea Dobrescu Photography

Articole noi

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...

Accente galben citron si beton aparent intr-un duplex modern din Otopeni

X-duplex este un proiect poveste ce poarta semnatura echipei...

Eleganta si confort in doar 39 mp – Amenajare cu accente de albastru

Laitmotivul acestei amenajari sunt nuantele de albastru folosite ca...

Linii minimaliste si eleganta atemporala – O locuinta din Sibiu amenajata ultramodern

Situat in apropierea orasului Sibiu, acestea locuinta reprezinta un...

Black is the new black… in baie si bucatarie

Exista o tendinta dovedita de toate abordarile actuale ale...