Amenajare Casa Naturalia – oaza urbana cu delicatese bio

Casa Naturalia este o cofetarie-patiserie cu specific bio-raw-vegan, deschisa in luna octombrie 2015 in Bucuresti, in zona Unirii. Desfasurata pe o suprafata de 90 mp, s-a dorit a fi un refugiu natural intim si calduros, in aglomeratia central bucuresteana.


Deschide Galeria

Proiectul a fost realizat de echipa Avantgardesign: designerii de interior Simona Bonea si Bogdan Apostoiu si arhitectul Victor Popescu. Proiectul a fost complex, incluzand si identitatea de brand pentru prima locatie de acest gen deschisa de proprietarul retelei de magazine-supermarket Naturalia.

Provocarea a fost aceea de a combina elemente cat mai naturale intr-un stil rafinat, care sa transmita filosofia bio din spatele brandului fara a sufoca vizual spatiul. Alegerea materialelor a fost fireasca, optandu-se pentru finisaje naturale (lemn si piatra), inclusiv in identitatea vizuala a brandului. Spectaculoasa este forma ondulata a tavanului, proiectat de arhitectul Victor Popescu si realizat de firma Atipic, cu o imbinare de tip "coada de randunica”, ca o forma de puzzle. Plafonul, realizat din placaj stratificat de plop si fabricat de firma Atipic, preia forma valurita in 3D ce dialogheaza cu elementele de mobilier cu linii usor curbate.

Acestea se aliniaza finisajelor peretilor si pardoselii, care pastreaza venaturile lemnului si pietrei, creandu-se un efect de amplificare si fluidizare a spatiului. Mobilierul este in intregime proiectat de echipa de arhitecti si designeri si fabricat de Delta Studio.

Pentru pardoseala, s-a folosit gresie Alamo de la Dalet, in placi de 120 x 19,5 cm. In spatiul de servire, peretii sunt acoperiti cu placi ceramice  Oxo Garden Arena de la Porcelanosa (faianta cu model de frunze). Canapelele sunt custom made la Meranti, iar corpurile de iluminat sunt furnizate de Luminna.

In baie s-au folosit placi ceramice de la Dalet, un melanj inspirat intre colectiile Natural KT, Natura Woo Birch, Natura Wood Oak. Obiectele sanitare sunt furnizate de Delta Studio.

Tapetul contine un imprimeu natural de flori de cires si, impreuna cu ardezia ce imbraca doi pereti de accent, dau personalitate spatiului, reusind sa transpuna intr-un mod degajat natura in aceasta oaza urbana.

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...