fbpx

Amenajare contemporana in spatiul unei cladiri cu arhitectura veche

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Vorbim astazi despre o amenajare deosebita prin prisma arhitecturii imobilului. In procesul de reamenajare s-a tinut cont in permanenta de acest detaliu, iar rezultatul este de-a dreptul minunat.

Deschide Galeria

S-a dorit ca noua locuinta sa fie una mai luminoasa, cu spatii deschise, care sa comunice eficient intre ele. Astfel, livingul este acum o camera ampla, cu multa lumina naturala amplificata si de cromatica cu tonuri neutre de gri si nuantele lemnului.

Arcadele din zona ferestrelor redau interiorului o trasatura aparte, iar perdelele folosite, din material diafan parca le pun si mai bine in valoare. Pentru o mai buna filtrare a luminii s-a optat si pentru montarea unor rolete albe, semi-transparente.

Gratie culorilor folosite a rezultat un ambient cald si placut. Linia amenajarii pastreaza un design simplu concentrat pe functionalitate si confort. O canapea coltar cu o masuta de cafea cu un design usor industrial formeaza zona de conversatie. Locul de luat masa este bine individualizat. Cu o influenta de retro si industrial, doua tablouri si un corp de iluminat suspendat deasupra mesei, aceasta functiune a casei iese in evidenta gratie unor culori mai tari, cum ar fi negrul si accentele de maro ale tablourilor.

S-a incercat pastrarea a cat mai mult din arhitectura originala, lucru ce poate fi regasit atat la ferestre cum spuneam mai sus cat si in hol. Spatiul holului de la intrare este placut decorat cu dungi de un gri foarte deschis. Cuierul retro este o piesa frumos integrata in spatiul acesta contemporan.

Aceleasi tonuri calde, ale neutrelor si lemnului le vom gasi si in bucatarie. Cu o dispunere in L bucataria ofera spatii de depozitare generoase si zone de lucru functionale. Masa extensibila (stransa in fotografii) este folosita ca bar si ca loc de gustari rapide atunci cand se extinde.

Nota simplitatii functionale se pastreaza si in dormitor. Acest spatiu se bucura de o zona de dressing independenta de spatiul dormitorului. Baia este o adevarata placere sa o privesti. Regasim tot pardoseala din lemn, cu un lavoar lung si spatii de depozitare deschise. Zona dusului a fost placata cu faianta de culoare ciocolatie si delimitata cu un perete din sticla securizata. Un adevarat sanctuar al relaxarii! Sa ne rasfatam privirile cu imaginile din galerie.

Sursa: micasa

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...