Amenajare contemporana intr-un apartament de 77 mp din Iasi

Inspiratia ne vine astazi dintr-un apartament de 77 metri patrati din Iasi, amenajat de Manuel Saliche. Initial, beneficiarii si-au dorit consultanta doar pentru amenajarea bailor, insa dupa o discutie despre concept si finisaje, insotite de vizualizarile tridimensionale ale spatiilor, acestia au hotarat sa colaboreze cu Manuel si echipa de la Delta Studio pentru intreaga amenajare a locuintei.

Deschide Galeria

Situat intr-un bloc vechi, acest apartament avea nevoie de o renovare totala pentru a asigura un locuit confortabil familiei. S-a propus un concept in stil contemporan, cu o cromatica neutra si forme simple, curate. Pentru a pastra o nota unitara, s-au mentinut aceleasi finisaje in toate spatiile: MDF vopsit cu finisaj mat sau lucios, alternat cu placaje din lemn stratificat furniruit. O mare parte din mobilier a fost realizat pe comanda dupa schitele designerului, la fabrica Delta Studio din Piatra Neamt.

Una din modificarile realizate la nivelul spatiului a fost cea din living, unde balconul a fost integrat spatiului camerei. Astfel, a rezultat o zona de zi mai generoasa si mai bine iluminata. Mobilarea nu agreseaza spatiul, Manuel optand pentru piese care pastreaza interiorul cat mai aerisit. Tot aici, s-a dorit ca ansamblul din jurul televizorului sa cuprinda si o zona de birou cat mai discret integrata in contextul livingului.

Bucataria a fost decorata in tonuri mai sobre, dar echilibrate de insertiile de lemn. Remarcabile sunt placile ceramice cu aspect de ardezie care imprima o nota sofisticata spatiului, alaturi de electrocasnice, o parte din ele incorporate. In acelasi spirit au fost alese si blatul de lucru (din compozit), chiuveta sau bateria. In dreptul zonei de luat masa vom intalni acelasi tip de placare tip ardezie, menita sa puna in valoare acest sector al bucatariei.

Spatiul este bine iluminat, corpul principal fiind completat de lumini LED pentru a accentua zona blatului de lucru sau a mesei.

In dormitorul matrimonial s-a mizat pe un cadru placut si relaxant, cu mobilier in tonuri temperate, potrivite unei astfel de functiuni.  Elementul principal il constituie patul tapitat intr-o nuanta de albastru turcoaz. Comoda dispusa pe peretele din fata patului, cu un design personalizat poate fi folosita si ca o masa de make-up.

In camera destinata biroului, elementul care se distinge este blatul gros de lucru, ce urmareste toata linia peretelui cu fereastra. S-au folosit culori calde, care sa confere un aer linistitor potrivit studiului.

Baile sunt amenajate intr-o cromatica naturala, cu gresie si faianta cu aspect de lemn si piatra de la Porcelanosa si Venis. Lavoarele Kuma, cada si paravanul Ravak, dusul cu rigola Kessel, vasele de toaleta Catalano, alaturi de bateriile si accesoriile Kludi, contribuie la crearea unui decor modern.

Atat pentru cele doua bai cat si pentru bucatarie si hol, s-a optat pentru o placare ceramica (gresie cu aspect de parchet) de la Porcelanosa care imbina frumusetea lemnului natural cu avantajele placilor ceramice. Amenajarea rezultata este una primitoare, fiind optimizata pe masura nevoilor si dorintelor beneficiarilor.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole