Amenajare cu design original in casa unei familii din Bucuresti

Inspiratia zilei vine astazi de la Dana Dragoi, designer de interior, care ne propune amenajarea casei unei familii cu copil mic din apropierea Bucurestiului.

Deschide Galeria

Pentru acest proiect, Dana a avut libertate mare de exprimare. Beneficiarii si-au dorit doar un decor modern, luminos in care sa fie folosita piatra. Cat, cum si unde, a decis Dana dupa ce si-a pus la lucru imaginatia si creativitatea. Iata ce ne-a impartasit ea despre aceasta amenajare.

“Respectand dorintele cuplului, am incercat sa inserez mai multe tipuri de piatra, dar si ceramica, facand niste treceri armonioase intre texturi si culori. Predomina contraste intre materiale lucioase si mate, dar si cate un contrast de culoare pe fiecare zona principala. Am incercat sa pastrez liniile curate in toate spatiile casei si sa aduc un strop de caldura prin nuantele si materiale inspirate de natura.

Am optat pentru ceramica deoarece piatra nu se preteaza peretilor de gips-carton, iar pardoselile din piatra se fac din bucati mai mici (ceramica din living si cea din bucatarie folosita si la blatul acesteia au dimensiuni de 3m x 1m).

Cat despre mobilier, acesta a fost realizat pe comanda, cu cateva exceptii. Am ales un design functional care sa decoreze proportional locuinta. De remarcat balustrada si usile culisante, piese ce comunica coerent la nivelul amenajarii.

De asemenea, clientul si-a dorit ca zona de living sa fie intr-un fel delimitata de dining. Pentru ca avem totusi un open space, am mizat pe o separare vizuala realizata la nivelul pardoselii. Astfel, in zona de dining avem marmura, iar in partea de living, placi ceramice care imita fidel textura lemnului masiv. Jocul subtil al nuantelor si al texturilor face ca functiunile sa para separate dar unite in acelasi timp.

Pentru a sparge monotonia liniilor drepte specifice decorului contemporan, am optat pentru un plus de dinamism redat prin designul balustradei, al masutelor, corpurilor de iluminat sau al fronturilor pieselor de mobilier.

Nuanta de maro-brun a fost prelungita pe peretele cu televizorul, conturand astfel o simetrie in acest sector al camerei. Lumina indirecta laterala contribuie la crearea unui scenariu placut in contextul variat al iluminatului din acest spatiu.”

Si in dormitorul matrimonial, Dana a mizat pe un design unic. “Cu ajutorul furnizorilor de panouri decorative si al producatorului de mobilier am reusit sa pun in practica conceptul gandit pentru dormitor. A iesit ceea ce mi-am dorit, astfel ca mobilierul pare ca scos din tipare. Placarile din PAL si mobilierul care include televizorul, cuprinde la interior multe haine si lenjerii de pat pe o structura de rafturi, toate usile avand diverse sisteme de deschideri atipice, de jos in sus pentru usile mari. Restul fronturilor din dormitor sunt din MDF vopsit.”

Si detaliile inovative nu se opresc aici. Aflam ca, in aceasta amenajare mesterii au realizat un lavoar functional dintr-o ceramica groasa de 3 mm pentru baie, dar si o chiuveta incapatoare pentru bucatarie tot din acelasi material ceramic extra-subtire si deosebit de solid.

Surprinzatoare aceasta amenajare! Moderna si eleganta, foarte bine executata, pe care trebuie sa o vezi in detaliu in galeria foto de mai sus. Daca iti doresti sa apelezi la ajutorul Danei, o poti contacta aici.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole