Amenajare cu influente industriale pentru un apartament de 49 mp

Apartamentul a fost  achizitionat dupa vanzarea unei garsoniere de 25 mp, amenajata tot de Catalin Iftimi, in calitate de proprietar, designer si executant.

dormitor cu pat matrimonial noptiere si perete accent cu tapet
Deschide Galeria

Catalin este pasionat de amenajari si constructii inca de cand era mic, si cu toate ca a ales  alta meserie, continua sa amenajeze casele celor din familie sau prietenilor sau cel putin sa ii sustina cu sfaturi utile oricand are ocazia. Recomanda cu drag cursul de decorator de interioare al  Atelierelor Ilbah pe care l-a absolvit si el.

Situat in Hils Residence Pallady din Bucuresti, apartamentul de 49,5 mp utili a fost cumparat direct de la dezvoltator, dotat cu sanitare, usi si toate finisajele.

Pentru aceasta noua locuinta Catalin a conturat un concept modern, cu influente ale stilului industrial si tonuri de culoare inchisa. Regasim in intreaga amenajare mai multe zone mici de interes, detalii atat functionale cat si estetice: partitia tip bar din holul de intrare, decorul zen care inglobeaza caloriferul din hol; tabla de scris neagra de pe frigider. 

Accentul l-a pus pe amenajarea dormitorului care sa asigure relaxarea si confortul maxim pentru somn atfel ca peretii au fost finisati gri inchis iar impreuna cu draperiile inchise la culoare chiar si in timpul verii cand e soarele cel mai puternic ziua sa poata face intuneric deplin in dormitor.  

Bugetul investit in amenajare se situeaza undeva in jurul a 12000 de euro. Mobilierul a fost  realizat integral la comanda (Solutions Mob din Prelungirea Ghencea) iar mare parte din accesorii, decoratiuni si piesele mici de mobilier au fost achizitionate de la magazinele de bricolaj din Bucuresti.

“Combina frigorifica Beko, cuptoarele de la Heinner, plita de la Hansa, chiuveta de la Pyramis, canapeaua Marbela (cu caracteristica pentru dormit noapte de noapte) de la Dumonde Sibiu (sunt foarte incantat de calitatea ei), masuta de cafea si puful gri de la jysk, montat pe un suport metalic facut de mine, masuta cu floare din colt este facuta dintr-un ghiveci de lut de la Ikea cu blatul de la o masuta de la Jysk pe care am vopsit-o in roz mat (picioarele masutei le-am pus la comoda de sub tv)” ne povesteste Catalin cu mult entuziasm. 

Un sfat sincer sau o recomandare oferita de Catalin din propria experienta ar fi o atentie sporita la confectionarea draperiilor: “multe persoane masoara, taie, dar nu iau in considerare ca draperiile, datorita greutatii lor se mai lungesc”. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole