Amenajare cu stil intr-un apartament de 118 mp

Ne place sa cautam inspiratie in orice fel de spatii, fie ele de 19 sau de 100 metri patrati. Am ales pentru astazi un apartament de trei camere, cu o suprafata de 118 metri patrati pe care il poti lua ca sursa de inspiratie sau doar ca pe un exercitiu stilistic admirativ.

Deschide Galeria

Un spatiu mare nu garanteaza ca dispunerea functiunilor va fi si eficient realizata. De aceea, pentru acest proiect, designerii au regandit zona de zi si o parte din hol. Mai exact, livingul a fost unit cu bucataria, iar partitia dintre hol si living inlocuita cu o zona generoasa de acces, cu usi glisante din sticla. Astfel, zona de zi a putut fi impartita in mai multe functiuni, iar holul transformat intr-un spatiu mult mai luminos.

Din punct de vedere al amenajarii, designerii au preluat diferite elemente din stilul scandinav conturand o locuinta moderna, confortabila, adaptata nevoilor beneficiarilor. Un mare avantaj este faptul ca apartamentul primeste multa lumina naturala, detaliu perceptibil mai ales in zona de zi.

Eliminarea partitiei dintre living si bucatarie a permis o redistribuire a zonelor, putand fi integrata si un spatiu destinat diningului, excelent conturat in apropierea ferestrelor. Dispunerea simetrica a dulapurilor de o parte si cealalta a televizorului ne aminteste de constructiile interioarelor in spirit clasic. De o parte biblioteca, de o parte bufet, aceste corpuri par sa joace si un rol discret de partitie.

Pentru bucatarie a fost gandita o amenajare pe doua laturi, cu o zona principala si una secundara, destinata electrocasnicelor si depozitarii. Si aici linia mobilierului imprumata din cea pe care o regasim in spatiul livingului, o nota de clasic modern, cu frezari si insertii geometrice la nivelul braului dintre corpuri. Un corp tip insula de bucatarie joaca dublu rol: pentru gustari rapide, zona de bar sau spatiu suplimentar pentru gatit. Cele doua corpuri de iluminat si scaunele completeaza excelent tabloul decorativ.

Cel de-al doilea rand de mobilier a fost posibil prin zidirea intrarii in bucatarie, accesul si circulatiile fiind modificate. S-a castigat astfel spatiu in plus pentru depozitare, necesar in hol, dar si pentru bucatarie.

Spre zona de noapte vom gasi dormitorul matrimonial, baie, zona de spalatorie si o camera amenajata ca birou. Suprafata generoasa a dormitorului a permis o abordare multifunctionala, cu o zona de dressing tip walk-in, o zona de make-up, dar si un mic spatiu de relaxare sau lectura, toate reunite sub un decor neutru, in tonuri placute si piese minunat alese pentru un dormitor. Camera-birou poate fi folosita si ca dormitor de oaspeti la nevoie.

Speram sa fie si pe placul tau aceasta amenajare!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole