Amenajare cu stil pentru livinguri mici

Multi dintre noi stim ce inseamna sa traim in spatii mici. Garsonierele sau studiourile ofera un loc redus si uneori chiar si apartamentele de una sau doua camere ne limiteaza optiunile de amenajare. Insa nu inseamna ca nu exista idei practice si utile si pentru aceste tipuri de spatii. Astazi vorbim despre livinguri mici si cum le putem transforma in locul preferat din casa.

Deschide Galeria

Alegerile inteligente in materie de mobila si decoratiuni sunt esentiale pentru reusita unui astfel de proiect. Piesele de mobilier multifunctionale sau modulare ajuta la crearea unei amenajari cu stil. Si dimensiunile lor trebuie sa fie reduse pentru a va permite sa integrati si alte elemente.

O canapea mare va ocupa spatiu inutil; optati in schimb pentru o sofa si un pouf sau un otoman. Varietatea va aduce un plus de stil chiar si in livinguri mici.

Profitati la maximum de spatiul dintre tavan si podea. Rafturi cu carti de sus pana jos sau tablouri de diferite marimi care sa populeze acest loc vor scoate din anonimat livingurile mici. Nu puteti gauri peretii? Nicio problema: puneti tablourile direct pe podea si sprijiniti-le de perete.

Masuta de cafea nu poate lipsi din niciun living, fie el si mic. Insa fiecare centimetru este pretios. Cum le putem impaca pe amandoua? Folosind pe post de masuta un otoman sau un scaun tip taburet reconditionat. Cu un strat de culoare veti avea o piesa noua, fara sa cheltuiti prea mult.

Puneti in evidenta ferestrele. Pentru livinguri mici este esential sa patrunda cat mai multa lumina. Folositi un truc bine cunoscut: oglinda. Oglinzile reflecta lumina si ofera impresia de spatialitate.

Si corpurile de iluminat pot sprijini amenajarea unui spatiu mic. Lampile de sine statatoare sunt un ajutor de nepretuit, oferind confort, intimitate, infrumusetand in acelasi timp atmosfera.

Nu uitati de culori! Prezenta lor intr-o proportie mai mica sau mai mare inveseleste spatiul, facandu-l mai viu si mai placut. Un strop de rosu, oranj sau verde aduce buna dispozitie. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole