Amenajare de apartament cu accente de culoare inspirate din mediul ambiant

Imi place sa vad apartamente spatioase care iti permit sa te joci cu functiunile, sa le abordezi amenajarea intr-un mod relaxat si aerisit. De la o bucatarie de 20 metri patrati pana la un living de 40 metri patrati, vei vedea cum acest apartament iti aduce in prim plan o amenajare de invidiat.

Deschide Galeria

Apartamentul despre care vorbim se afla in Creta, Grecia si nu intamplator mentionez asta pentru ca la interior regasim detalii inspirate din natura si mediul ambiant, conturand un frumos stil contemporan de inspiratie mediteraneana.

Fiecare din interioarele acestei locuinte descrie o atmosfera speciala, redata in parte de paleta cromatica folosita. Fiind spatioase si luminoase, camerele au putut fi decorate cu nuante vii care ies in evidenta, cum ar fi turcoazul, verdele sau movul.

Camera de zi este armonios conturata, livingul si diningul sunt bine individualizate in cadrul spatiului. Mobilierul nu sufoca interiorul in ciuda spatiului generos. Totul se concentreaza pe confort, dovada fiind canapeaua tip coltar si fotoliile care descriu un minunat loc de conversatie in cadrul incaperii. Diningul se evidentiaza in cadrul interiorului printr-o masa de 6 persoane, scaune albe si corpuri de iluminat suspendate care asigura iluminat de accent placut deasupra mesei. Dar ce atrage cu adevarat atentia este tabloul viu colorat, impactand amenajarea per ansamblu. In locul unui corp clasic de biblioteca, designerul a optat pentru o nisa cu etajere incastrate, discret luminate.

Bucataria descrie o amenajare contemporana, minimalista, cu suprafete netede si lucioase, linii drepte si placute accente de culoare pe un fundal alb. Spatiul pare astfel mai amplu si mai luminos. Amenajarea ei este gandita ca o zona de gatit pe o parte si ca un spatiu pentru luat masa intr-un mod informal pe de alta parte. Separarea se face discret, gratie unui corp de mobilier tip bar pozitionat cumva la mijlocul incaperii. Locul de luat masa este pus in valoare printr-un tapet cu motiv inspirat de natura.

Si in dormitor predomina aceeasi stare de relaxare si confort, realizata cu ajutorul culorilor si texturilor. Lumina naturala placut filtrata de perdele, esentele de lemn natur si covorul pufos ce pare ca imbraca spatiul, iata elementele de baza ale unui dormitor amenajat cu stil.

Designer: Elina Dasira

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole