Amenajare de apartament in tonuri contrastante

Cu totii ne dorim spatii bine amenajate, potrivite nevoilor noastre. Comunicand eficient cu designerul si avand incredere in cunostintele sale, putem obtine rezultate inedite. Sa luam exemplul acestei amenajari de apartament.

Deschide Galeria

Vorbim despre un proiect pentru un spatiu de trei camere, abordat cat se poate de functional pentru o familie cu un copil. Cerintele lor au fost simple, designerul avand mana libera sa contureze amenajarea dupa viziunea sa. Beneficiarii au dorit sa ramana intr-o zona sigura, cu o cromatica neutra, fara accente colorate, exceptie facand camera copilului.

De aceea, de-a lungul intregii amenajari vom remarca doar nuante de bej, maro-inchis si esente de lemn natur. S-a pus accentul pe iluminatul artificial prin diferite scenarii minutios integrate de catre designer. Astfel, spatiul primeste suficienta lumina in fiecare colt al sau pentru a contrabalansa tonurile mai inchise utilizate ca elemente de accent.

Un loc important in cadrul zonei de zi este locul destinat meselor, in spatiul balconului, acum amenajat ca o extensie a livingului. Configuratia lunga si ingusta a camerei a dus la o abordare “la perete” a mobilarii. Avem de o parte canapeaua cu cateva corpuri destinate depozitarii, iar de cealalta parte, integrata o zona TV. Aceeasi zona se extinde spre bucatarie intr-o forma similara. Cele doua functiuni comunica direct.

Spatiul bucatariei este destul de restrans, cu o dispunere pe trei laturi. Amenajarea ei urmeaza o linie simpla, axata pe functionalitate. Electrocasnicele mari sunt incastrate intr-o nisa, de cealalta parte a zonei de baza a bucatariei. Contrastul alb-crem versu maro-negru este reluat si in acest spatiu.

Un perete-accent maro vom intalni si in dormitor. Paleta este echilibrata de nuante deschise, placute pentru camera destinata odihnei. Si aici, spatiul balconului a fost inchis si integrat camerei oferind un loc pentru un birou, depozitare suplimentara sau poate o zona de toaleta.

Camera copilului surprinde prin culorile vesele, imprimeul cu dungi de pe pereti sau prin forma inedita a scaunelor sau a rafturilor pentru jucarii.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole