Amenajare de apartament sau despre cum sa te simti bine in spatiul casei tale

Cele mai citite

Frumusetea unei amenajari nu sta doar in aplicarea corecta a regulilor de design. Felul cum este personalizata si accesorizata locuinta, acele detalii care individualizeaza casa, iata in ce consta farmecul unui camin.

Deschide Galeria

Asa putem descrie si amenajarea acestui apartament: simpla, dar frumoasa prin fiecare detaliu care te intampina la fiecare colt.

Decorul ne propune o interpretare a stilului nordic, in mare voga in ultimii ani. Se poarta un eclectism creat prin asocierea elementelor unitare si coerente in detaliile lor. Il vom intalni si aici in linii fine contemporane. Avem de-a face cu un living din categoria lung si ingust, un open space care reuneste livingul si bucataria intr-un mod armonios. Spatii aerisite, curate, cu putin mobilier. O paleta cromatica neutra concentrata pe contrastul alb-negru si griuri toate bine puse in valoare de texturi si motive geometrice care imbraca vizual incaperea.

Livingul, prin deschiderea sa, este un spatiu cu functiuni complementare. De exemplu, zona bucatariei o include si pe cea a diningului, fiind o imbinare coerenta tinand cont de forma si dimensiunile spatiului. In acelasi timp, cele doua sunt separate vizual doar de o mica portiune de perete folosita ca spatiu pentru depozitare.

La randul lui livingul include mai multe subfunctiuni cum ar fi zona de lectura, zona de conversatie sau zona de relaxare, incluzand aici televizorul cu sistemul audio adaptat nevoilor moderne de a recrea atmosfera de cinema. Chiar si balconul poate fi considerat un fel de living, cu o zona de conversatie prelungita in exterior si chiar una de luat masa.

Canapeaua tip coltar este piesa principala din living. Poate unul din cele mai frumoase colturi din aceasta casa este coltul de lectura frumos amenajat cu un fotoliu, lampa, masuta laterala si personalizata cu un text care impacteaza la nivelul decorului. Este ca un statement, o descriere a familiei care locuieste aici.

Spuneam mai devreme ca albul si paleta neutra este predominanta. Nu lipsesc nici petele de culoare sub forma grafismelor, pernelor decorative din zona de lectura sau lampa de pe hol. Albul permite decorului sa straluceasca in toata splendoarea lui. Toate detaliile sunt bine gandite astfel incat lumina zenitala sa patrunda cat mai mult in interior. Spoturile din plafon asigura un iluminat general pe cand lampile asezate in fiecare subzona din living ofera o lumina ambientala necesara crearii unei stari de bine si atmosfere placute, relaxante. Interesanta este draperia din bucatarie, un sfert fata de o lungime normala. Efectul este deosebit, lasand lumina sa patrunda din abundenta si in acelasi timp accentuand detaliile decorative si plantele de pe pervaz. 

Va lasam pe voi sa descoperiti in detaliu aceasta amenajare de apartament in fotografiile din galerie. Cu siguranta veti gasi multe idei din care va puteti inspira si aplica la randul vostru in propriile amenajari. 

Reclama

Articole noi

Te-ar putea interesa