Amenajare de apartament: simplitatea la rang de arta

Un stil simplu nu este intotdeauna sinonim cu un decor monoton sau plictisitor. Tonurile neutre pot face loc unui design surprinzator care iese in evidenta prin formele si asocierile alese pentru a contura o amenajare. Iata ca pentru acest apartament albul si lemnul gazduiesc forme surprinzatoare, neobisnuite.

Deschide Galeria

Culorile neutre, deschise de alb, crem si nuanta naturala a lemnului domina intreg decorul. Insa peretii nu sunt pur si simplu albi, ci textura de caramida aduce un plus de interes camerei. piesa centrala a livingului este, cu siguranta, raftul creat la comanda, asezat intr-o pozitie oblica, lasand impresia ca toate cartile se vor scurge catre cealalta parte a mobilierului de pe peretele alaturat. Pentru a pune si mai mult in evidenta trasatura neobisnuita, designerul a ales sa foloseasca si o culoare intensa precum turcoazul. De altfel culoarea contrasteaza armonios griul neutru al canapelei, covorasului si masutei de cafea.

Liniile oblice le vom regasi ca un laitmotiv si la corpurile de iluminat de deasupra mesei de dining. 

Lemnul are un rol si loc de baza in aceasta amenajare. Un intreg perete este placat cu lemn in partea superioara a lui, spre tavan. Pentru bucatarie, s-a optat pentru culori mai inchise, care asociate cu lemnul, pastreaza, in ciuda aparentelor, un aer aerisit prin amenajarea minimalista. Raftul incorporat in perete functioneaza ca suport pentru cartile de bucatarie. livingul este separat de bucatarie prin usi glisante albe, in contrast cu negrul peretelui si a usii de la intrare.

Peretele cu textura de caramida, functioneaza ca perete despartitor inte living si bucatarie; in partea din living adaposeste discret o zona de luat masa pusa in valoare de tabloul stilizat cu rama neagra si corpurile de iluminat oblice, despre care am mentionat mai devreme. Remarcam o usoara influenta industriala in structura liniilor mesei completata de scaunele Eames.

Luminile joaca si ele un rol important in intreaga amenajare. Benzi cu LED-uri si spoturi asigura un iluminat suficient pentru spatiile in care lumina naturala nu patrunde.

Pentru mai multa inspiratie in amenajare, citeste si: apartament in stil scandinav:simplitate arta si culoare

Sursa foto: home-designing.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole