Amenajare de baie moderna cu accente fresh de verde

Daca planuiesti sa iti reamenajezi baia, cu siguranta ai nevoie de surse de inspiratie. Am gasit pentru tine o amenajare pe care o poti folosi ca model, mai ales daca configuratia baii tale este asemanatoare cu cea prezentata.

Deschide Galeria

Cel mai mult imi place ideea folosirii verdelui ca nuanta de accent in amenajare. Este fresh si cu adevarat revigoranta. In plus, iluminatul artificial are un rol important, prin jocul luminilor ambientale care pun in valoare amenajarea.

Dupa cum vei putea vedea in imaginile care ilustreaza baia inainte de renovare, vei constata ca spatiul avea nevoie de o optimizare si spatii de depozitare. Si nici albastrul utilizat anterior nu parea sa mai fie pe placul beneficiarilor.

Schimbarile sunt notabile, transformarea fiind de bun augur pentru familia numeroasa cu 4 copii. Avem acum 2 lavoare, toaleta cu un mini-dus ce tine locul unui bideu. Perdeaua de baie a fost inlocuita cu un panou de sticla securizata pentru a preveni stropirea suprafetelor din baie. In plus, sticla asigura transparenta si nu mai este perceputa ca un obiect care ar ocupa spatiu (vezi imaginile dinainte cu perdeaua). O solutie eleganta de explorat si in cazul unui dus cu scurgere in pardoseala.

Baia, desi mica, apare acum mult mai generoasa gratie insertiilor de alb si crem si in special a luminilor ambientale si a spoturilor care asigura lumina in fiecare parte a incaperii (vei remarca ca exista iluminat tip LED chiar si sub cada, oferind asta lumina chiar si la nivelul pardoselii). Accentele cu verde sunt echilibrate de alb si folosite in partea inferioara a baii, cu exceptia peretelui din dreptul cazii.

Nevoia de depozitare a fost rezolvata intr-un mod ingenios si foarte practic. Spatiile pentru dulapuri au fost reunite intr-un mod unitar si compact astfel incat sa ofere zone cat mai generoase in limita suprafetelor existente. Astfel, 3 dulapuri inalte suspendate deasupra toaletei au luat locul fostelor etajere inestetice, iar masina de spalat si lavoarele sunt reunite sub un singur blat ce asigura continuitate si un plus de spatiu pentru a depozita variate obiecte cu scop mai mult sau mai putin decorativ. Dulapurile de sub lavoar si vasul de toaleta sunt suspendate, lasand astfel pardoseala libera si contribuind la senzatia de spatiu mai larg. Efectul de spatialitate este dublat de oglinda mare asezata pe intreg peretele dintre dulapuri si usa, precum si de panoul de sticla.

Excelenta abordare pentru o baie de familie – moderna, functionala si fresh! Sper sa te inspire si pe tine!

Sursa foto: homebook

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole